Kako vam Jupiter pomaže da nađete pravog partnera (I deo)

Kako da iskoristite maksimalni potencijal Jupitera i pronađete partnera

Najčešći razlozi zbog kojih žene dolaze kod astrologa su emotivne prirode. Jupiter je planeta koja predstavlja našeg muškarca u horoskopu.


Najčešći razlozi zbog kojih muškarci dolaze kod astrologa su materijalne prirode. Jupiter je planeta koja takođe predstavlja bogatstvo i novac.  


Dakle, kako bismo dobili prave savete u vezi sa našim ljubavnim i finansijskim problemima, astrolog mora detaljno da analizira Jupiter u našoj natalnoj karti.


 Kako maksimalno da iskoristite potencijal Jupitera?


Žene se često pitaju zašto ne mogu da nađu boljeg partnera ili zašto konstantno završavaju u disfunkcionalnim vezama.


Jednostavni odgovor je da pogrešno koriste potencijal svog Jupitera. Tek kada se to promeni, pravi partner će se pojaviti.


Svaka planeta ima određenu ulogu u našem životu i njen cilj je da kroz nas ostvari tu svrhu.


Tako je smisao Jupitera da nas usmeri da pratimo svoje strasti i da živimo život koji je svojstven samo nama, umesto da živimo po tuđim pravilima, kada se zapravo samo „pretvaramo“ da živimo.


Kada osoba dopusti sebi da bude ono što jeste, tek tada će naći pravog partnera.

Ovo ne treba da vas iznenađuje i veoma jednostavno može da se objasni i kroz astronomiju.


Jupiter je planeta koja ima ubedljivo najveću masu u Sunčevom sistemu. 


Njegova gravitaciona sila je toliko moćna, da je jača od svih drugih planeta zajedno, pa je samim tim i u astrologiji planeta koja najviše privlači.


Na ličnom planu svakog pojedinca, to znači da kada pravilno koristimo Jupiterov uticaj, postajemo privlačniji i atraktivniji.


Dakle, nikada nećemo naći pravog partnera tako što ćemo ga tražiti, već tako što ćemo živeti u skladu sa Jupiterovom svrhom, odnosno, tako što ćemo biti ono što jesmo.


Lekcija koju nas Jupiter uči


Izazov nastaje ukoliko Jupiter nije dobro postavljen u našoj natalnoj karti.


Tada ćemo uglavnom prilagođavati naše ponašanje drugima, u veri da nas naša prava priroda neće nikud dovesti, a kamoli do pravog partnera.


Ovaj problem se formira još u detinjstvu. Kao deca smo se ponašali na način koji je bio potpuno u skladu sa našim bićem i potrebama koje smo imali. Možda je to bio izraženi istraživački i avanturistički duh, ali nismo dobijali podršku i dovoljno ljubavi za tu jaku individualnost, čak smo nekad bili kažnjavani. Tada smo nesvesno počeli da potiskujemo našu pravu prirodu jer smo zaključili da ne dobijamo ni ljubav, a ni podršku kada se ponašamo onako kako osećamo da treba. Odlučili smo da se prilagodimo okolini i ređe smo radili ono što nas je istinski ispunjavalo.


Pojednostavljeno, prestali smo da živimo život zbog kojeg smo došli na ovu planetu.


Kako nas Venera navodi na pogrešne taktike u nalaženju pravog partnera?


Kada Jupiter nije dobro postavljen u našem horoskopu, često se okrećemo Veneri da nam nadomesti ono što od njega ne dobijamo.


Obraćamo se Veneri za pomoć kad god je Jupiter u istom znaku zajedno sa Venerom, u Venerinim znacima (bik i vaga) ili kad Venera vrši jak aspekt (uticaj) na Jupiter.


Međutim, Venera je Jupiterov prirodni neprijatelj. To znači da ona nikad ne može da nadomesti ono što Jupiter treba da nam da, kao i da će koristiti potpuno pogrešne taktike kako bi pokušala da ostvari i Jupiterovu svrhu.


Kada je Jupiter slab u natalnoj karti žene, Venera će pokušati da nam pomogne da nađemo pravog partnera na dva potpuno uzaludna načina.


Prvi, ukoliko ženi fali samopouzdanja i ne oseća se dobro u svom telu, ona će koristiti Venerinu energiju tako što će preterano da obigrava oko partnera i konstantno će se truditi da mu udovolji.


Drugi, ukoliko žena misli da je atraktivna i samopouzdanje zasniva na osnovu svog fizičkog izgleda, ona će taj izgled koristiti da privuče pravog muškarca.


U praksi, prvi način znači da će žena stalno čekati svog muškarca, stavljaće ga ispred svega i svih i uradiće sve što se od nje traži. Njena želja da „služi“ partneru dolazi iz prevelike potrebe da mu se dopadne, što neretko prelazi u podređenost.


Međutim, i pored toga, on neće biti dovoljno privržen toj ženi iako ona za njega radi sve.


Zašto?


Zato što će vas partner želeti zbog toga što ste dosledni sebi, a ne zbog vaše podređenosti njemu.


Drugi način, kada žena koristi svoje atribute da nađe partnera, takođe je veoma čest u emotivnim odnosima.


Međutim, iako će takva žena zbog svoje lepote možda i privući mnogo muškaraca, ona opet neće naći pravog i ostaće nezadovoljna.


Zašto treba da odbacimo taktike Venere?


U natalnoj karti žene gde je Jupiter loše postavljen, Venera nam poručuje da je sreća u spoljnim fakorima, poput novog partnera, estetskih operacija ili nečeg trećeg.


A zapravo jedini način da budemo srećni je da ispunimo svrhu Jupitera u našem životu.


Smisao Jupitera je da razumemo da se sreća nalazi u nama samima i da se povećava kada sledimo svoju inspiraciju, kada smo potpuno predati našim strastima i interesovanjima, kao i kada se ponašamo u harmoniji sa svojim bićem, a ne onako kako drugi žele od nas.


Tek kada počnemo dobru energiju da širimo svuda oko sebe, možemo da privučemo „onog pravog“.


Kraj prvog dela... 

Natalija Urošević 10. Okt. 2020

Strastveni istraživač Vedic astrologije, ljubitelj pasa, žive filozofije i posvećen ekolog.

Više od autora
Više od autora
Trenutno nema komentara.
Pišite nam

Na pravom ste mestu!
Kako možemo da pomognemo?

Thank You ! Your email has been delivered.