Kvadrat Saturna i Urana

Sve što treba da znate o jednom od najvažnijih uticaja tokom 2021. godine

Kvadrat Saturna i Urana je produženi uticaj, koji će obeležiti 2021. godinu. Kada planete formiraju kvadrat - očekujemo napetost. To znači da ćemo se naročito potruditi da uspostavimo ravnotežu. Gde je napor, tu su rezultati. Ovaj aspekt pomaže da se približimo ostvarenju svog punog potencijala.


Kao što ne postoje dobre i loše planete, ne postoje dobri ni loši aspekti. Neki nam testiraju strpljenje, neki pomeraju granice, a svaki od njih je prilika za učenje.


Datumi kada će Saturn u Vodoliji i Uran u Biku obrazovati kvadrat (važi za našu vremensku zonu):


17. februar 2021. u 20:08

15. jun 2021. u 00:00

24. decembar 2021. u 08:16.


Prioritet za ovu godinu je da ne prihvatimo neprijatnost kao nešto uobičajeno - što tolerišemo. Jer postoji verovatnoća da, ukoliko se sada neprijatnost usidri u svakodnevicu, ostane tu (pre)dugo.


Mnogo smo pisali o Saturnu, strukturi i dugoročnim efektima. Sada je važno da iskoristimo uticaj Urana, da ne dozvolimo da struktura postane ono što nas sputava. Struktura treba da nam služi, da omogući da se menjamo i napredujemo. Kreirajmo zato okvir realnosti kakav nam odgovara.


Uran u Biku


Uran predstavlja revoluciju. Promena započeta tokom 2020. nastaviće da se odvija. To će naročito biti primetno u oblasti finansija, sigurnosti, odnosa prema prirodnim resursima, prava ugroženih i inovacija. Realnost je fluidna, stari načini su uzdrmani, novi se oblikuju. Koji oblik će se učvrstiti zavisi od nas, od niza odluka koje donosimo svakodnevno.


Uran u Biku je praktičan. Pojedinci odlučuju da daju svoj novac malim proizvođačima, umesto korporacijama. Ističe se važnost kupovine lokalnih i sezonskih proizvoda. Želimo da upoznamo osobe koje proizvode hranu koju jedemo, i prave stvari koje koristimo. Želimo da budemo te osobe. Posedovanje praktičnih veština, koje smo pogubili usput, ponovo dobija na značaju.


Saturn u Vodoliji


Saturn u Vodoliji je odgovoran prema sebi i prema drugima. Sa Saturnom u Vodoliji postajemo tolerantniji. Okrećemo se zajednici i tražimo način da pomognemo, koliko smo u mogućnosti. Uran je vladar Vodolije, ali pre otkrića ove planete, vladar Vodolije je bio Saturn. Ovde nije tako strog kao u Jarcu, dobija na fleksibilnosti i podržava promenu - ukoliko je razumna i za opšte dobro.


Možda ćete se naći pred dilemom da li da odbacite posao koji volite, zbog posla koji vam pruža finansijsku sigurnost. Ili, ukoliko se bavite nekom vrstom kreativnog rada, možda osetite kao da gubite inspiraciju. To samo znači da ćete, ukoliko vam je zaista važno, tokom ove godine postići održivost. Uskladićete kreativno i praktično, zadržati ono što je bitno, odbaciti ostalo.


Kvadrat u februaru


Pišemo o kvadratu Saturna i Urana, to je veoma važan uticaj. Ali u februaru je dodatno zanimljivo, što će gotovo sve planete biti podeljene u dve grupe - jedna grupa u znaku Bika, a druga u znaku Vodolije. Van ova dva znaka ostaju Pluton u Jarcu i Neptun u Ribama. Ima smisla konsultovati astrologa i proveriti koje kuće, odnosno koje oblasti života će biti naročito pogođene.


Saturn i Uran u kvadratu mogu da nam otežaju, da dovedu do nagomilavanja napetosti. Takođe, mogu da nas navedu da otvorimo um i oslobodimo se ograničenja. Zahtevaće strpljenje i fleksibilnost. Možemo da ostanemo budni posmatrači dešavanja i da otklanjamo neprijatnosti, jednu po jednu. Možemo da se prepustimo toku i budemo iskra promene koju želimo da vidimo.Dušanka Jurković 12. Jan. 2021

Merkur u Blizancima, uvek u potrazi za novim temama.
Instruktorka joge i mama jednog petogodišnjaka.

Više od autora
Više od autora
Trenutno nema komentara.
Pišite nam

Na pravom ste mestu!
Kako možemo da pomognemo?

Thank You ! Your email has been delivered.