Mars u natalnoj karti - I deo

Mars u natalnoj karti - I deo

Mars vas pokreće da pobedite i da budete hrabri. Njegova energija je neophodna za opstanak i napredovanje. Da li se povlačite ili grabite napred, odrediće položaj Marsa u vašem natalu, i aspekti sa drugim planetama. Pošto spada u lične planete, koje su nam blizu, njegovi tranziti utiču na vaše ponašanje u svakodnevnom životu i odluke koje donosite. Kada nešto želite, pa nađete način da to dobijete - to je Mars. Ambicija, energija, sirova seksualnost - Mars. Kada se borite i želite da budete prvi, ne mareći za posledice, isto Mars.

 

Šta vas ljuti, ili još bolje, na koji način se ljutite, najvažnije je pitanje, koje možete da postavite sebi, kada razmišljate o Marsu u natalnoj karti. Mars je planeta agresije i usmerenosti na cilj. Pomaže vam u postizanju uspeha. Šta se dešava kada nije dobro usmerena, ako ide protiv vas, umesto da vam radi u korist? Loše kanalisana energija Marsa je kada internalizujete ljutnju, i na taj način povređujete sebe. Ovo se dešava kada ne uspevate da objasnite da ste tužni, ljuti, povređeni ili besni, kada ne procesuirate ove emocije na zdrav način.

 

 

Mars omogućava opstanak, i vodi vas do cilja. Osim ukoliko dozvoljavate da njegova energija povređuje vas, ili vaše najbliže.

 

Neispoljena ljutnja može da dovede do niza psihosomatskih oboljenja. Suprotno od "gutanja" besa je druga krajnost, istresanje frustracija na nedužne osobe iz okruženja. Rad sa Marsom u natalnoj karti može da vam pomogne da bes koji osećate, pretvorite u pokretačku silu i usmerite ga na produktivan način. Ovaj tekst je o prihvatanju Marsa u natalnoj karti. Možda je vaš loše pozicioniran Mars polazna tačka za transformaciju slabosti u snagu.

 

 

Mars u Ovnu


Energija Marsa je slobodna u Ovnu. Toliko slobodna, da je često van kontrole. U lošoj krajnosti, vi ste osoba koja lako puca. Drugi ne žele da vam budu blizu kada se razjarite, niti žele da stoje između vas i vaših ciljeva. Znate i sami da vam se ovo više puta obilo o glavu (gde drugo kada se radi o Ovnu), jer uvek ima neko jači, a vi ne razmišljate kada "udarate". U dobroj krajnosti, borite se za pravdu, imate plemenit cilj pred sobom, i trudite se da svet postane bolje mesto za sve.

 

 

Mars u Biku


Kada je u Biku, Mars je u detrimentu. To znači da je sputan u ovom znaku, energija ne teče slobodno. Vladar bika je Venera, pa je ovde Mars prinuđen da se prilagođava. Ne odgovara mu sporost Bika i njegova potreba za sigurnošću. U lošoj krajnosti, podmukli ste i ne birate sredstva, niti razmišljate o osećanjima drugih. Sve vreme osećate nezadovoljstvo i samosažaljenje, jer je "sve protiv vas". Krivite okolnosti i druge ljude, nikada sebe. U dobroj krajnosti ste kreativni, vaš pristup rešavanju problema je jedinstven, vidite prilike tamo gde drugi vide samo prepreke.

 

 

Mars u Blizancima


Mars u Blizancima osvaja rečima i inteligencijom. Elokventan, načitan, šarmantan i - spreman da iskrivi istinu, prema svojim potrebama. Ako vam je Mars u ovom znaku, ne priznajete to rado, ali prezirete sve koji nisu jednako vešti sa rečima. Najčešće ne započinjete svađu, ali ne uzmičete ako vas neko verbalno napadne. Ta osoba će se verovatno pokajati, jer vi uvek pobeđujete. U lošoj krajnosti, lažete kada procenite da je neophodno. U dobroj krajnosti, borite se za dobre ciljeve i koristite svoje talente da se vaša reč čuje.

 

 

Mars u Raku


U znaku Raka, Mars je u padu. To znači da imate utisak da vas ne vide, ne čuju i ne vrednuju. Zamerate, preuveličavate sitnice, raspoloženje vam je promenljivo. Kada osetite bes, osećate istovremeno krivicu. Teško vam je da kanališete negativne emocije. Ako ne radite sa ovako postavljenim Marsom, vrlo je verovatno da ćete internalizovati negativnost. Do cilja dolazite upornošću i bez pompe. Ako ste svesni svog Marsa i ako ste ga prepoznali i prihvatili, pronaćićete svoj mir u krugu porodice. U dobroj krajnosti, vi čuvate, negujete i gradite.

 

 

Mars u Lavu


Marsu odgovara u znaku Lava. Vi sa lakoćom dolazite do onoga što želite. Zdrava doza ambicije i dobra doza samopouzdanja, kod vas su dobitna kombinacija. Pomaže još što ste dopadljivi, drugi vas slede i žele da budu kao vi. Ne smeta vam da budete u centru pažnje i ne stidite se da zatražite ono što mislite da vam pripada. A vi znate da vam pripada mnogo. Uspeh i blagostanje vam dolaze prirodno, smatrate da imate pravo na njih.

 

 

Mars u Devici


Ako imate Mars u Devici, prezirete nesposobnost. Kada pričate sa osobom, vi je analizirate, procenjujete i određujete u koji koš ćete da je smestite, figurativno naravno. Volite red, u svom prostoru i među ljudima sa kojima ste u kontaktu. Svi imaju svoje mesto - i stvari i osobe. Nekada deluje da baš i ne pravite razliku između to dvoje. Ljude tretirate kao pomoć ili prepreke na vašem putu. Kada želite da povredite nekoga, vaše reči su otrovne. Ostavljate utisak hladne i proračunate osobe. Izgleda kao da više volite ljubimce, nego ljude.

Dušanka Jurković 27. Jul. 2021

Merkur u Blizancima, uvek u potrazi za novim temama.
Instruktorka joge i mama jednog petogodišnjaka.

Više od autora
Više od autora
Trenutno nema komentara.
Pišite nam

Na pravom ste mestu!
Kako možemo da pomognemo?

Thank You ! Your email has been delivered.