Merkur u mreži Plutona

Merkur i Pluton u izazovnim aspektima

Kvadrat Merkura i Plutona indukuje potrebu da istražite. Tokom ovog tranzita, želite da znate - sve. Ne sklanjate pogled od istine, makar bila neprijatna. Postavljaćete pitanja, bićete uporni, dosadni, posvađaćete se ako je potrebno, ali poriv da saznate, u ovom periodu je jači od brige šta drugi misle, ili osećaju. Svi znakovi su sada pod produženim uticajem ovog kvadrata, jer beležimo ponavljanje. Prethodna dva su bila 22. septembra i 1. oktobra, a naredni je 2. novembra.

 

Uticaj kvadrata Merkura i Plutona je intenzivan, ali kratkotrajan. Sem ukoliko ga imate u natalnoj karti. Onda vas prati tokom čitavog života, i uvek vam postavlja nove izazove.

 

Kvadrat u natalu predstavlja prepreke i priliku za učenje. Može da znači da ćete iznova prolaziti kroz slične situacije, dok ne usavršite veštinu koja vam nedostaje. Ako imate kvadrat Merkura i Plutona, vaš um (Merkur) je u mreži opsesija i intenzivnih osećanja. Vaša potreba da dođete do istine, gura vas u konflikte sa bliskim osobama. Opsednutost temama koje vas zanimaju stvara vam mentalnu napetost. Taj pritisak stalno nosite, i teško vam je da se opustite.

 

Sukobi sa osobama iz okruženja se ponavljaju, čak i kada promenite sredinu. Ostavljate ljude u prošlosti, ali svoj teret prenosite u nove veze. Uvek isti problemi u odnosima, naučiće vas da upravljate svojom impulsivnom prirodom. Potrebu za saznanjem možete da usmerite na produktivan istraživački rad.

 

Opozicija Merkura i Plutona donosi potrebu za komunikacijom i inhibiciju u odnosima sa drugima. Teško vam je da se povežete i prati vas osećaj usamljenosti.

 

Kada su planete u opoziciji, maksimalno su udaljene jedna od druge. Sa opozicijom u natalu, imate teškoće da uravnotežite energije suprotstavljenih planeta. Ako imate Merkur i Pluton u opoziciji, vaš um (Merkur) je rastrzan potrebom da razumete suštinu, i željom da podelite istinu sa drugima. Izvor problema je što bliske osobe uglavnom nisu jednako zainteresovane za teme koje vas zanimaju. Kroz odnose vas prati osećaj usamljenosti, kao da ste sami na svetu, iako ste okruženi ljudima.

 

Ovaj uticaj vas uči da zainteresujete i inspirišete druge. Merkur je planeta komunikacije. Uz vežbu i trud, vaša veština ubeđivanja može da postane takva, da sa lakoćom privlačite pažnju drugih, na teme koje vas zanimaju. Kada savladate blokade u komunikaciji, nestaje osećaj usamljenosti.

 

Konjunkcija može da bude povoljna, ili izazovna, u zavisnosti od upletenih planeta, i znaka u kom se nalaze. U slučaju Merkura i Plutona, ishod je neizvestan.

 

Sa Merkurom i Plutonom u konjunkciji imate moć da pokrenete druge. Vama nije problem da slažete, ali vas je teško prevariti. Ubedljivi ste, bilo da delite laž ili istinu. Može biti da stalno dolazite u iskušenje da pređete na "tamnu stranu".

Dušanka Jurković 20. Okt. 2021

Merkur u Blizancima, uvek u potrazi za novim temama.
Instruktorka joge i mama jednog petogodišnjaka.

Više od autora
Više od autora
Trenutno nema komentara.
Pišite nam

Na pravom ste mestu!
Kako možemo da pomognemo?

Thank You ! Your email has been delivered.