Najbolji u horoskopu

Ko vam odgovara u prijateljstvu i ljubavi, u zavisnosti od horoskopskog znaka

Lav, Ovan, Strelac i Blizanci, poznati su po svojoj otvorenosti. Ne čudi onda što će ovi znakovi lako sklapati prijateljstva međusobno. Na drugoj strani spektra, rezervisana Devica će se bolje razumeti sa Bikom, naročito jer dele i element. Ova prijateljstva lako mogu da pređu u nešto više. Dodeljujemo znakovima najboljeg prijatelja, ljubavnika i ljubav za ceo život. Znate već da ste mnogo više od vašeg Sunčevog znaka, i da je astrologija kompleksnija od proste podele po znakovima. Zato je ovaj tekst za zabavu i odmor od priče o astrološki zahtevnom julu.

 

Ovan ne bira kada se radi o prolaznim aferama. Njemu je dovoljna inicijalna fizička privlačnost, i ne odustaje dok ne osvoji osobu koja ga je zainteresovala. Zato ne možemo da izdvojimo samo jedan znak koji ga obara s nogu. Na duge staze, pažnju mu drže Lav i Blizanci. Najbolji prijatelji Ovnu su vatreni znakovi - Lav i Strelac, zato što im nikada nije dosadno kada su zajedno. Ova grupica je uvek sa samopouzdanjem na visokom nivou i sjajnog raspoloženja. Sem kada neko od njih (Lav) odluči da bude u centru pažnje.

 

Za Bika, najbolji prijatelj je Rak. Oba znaka pažljivo biraju kome se poveravaju pa će postepeno graditi odnos. Dugi razgovori uz šolju čaja, zajedničko pripremanje obroka, osećaj prijatnosti i sigurnosti kada su zajedno, lako mogu da prerastu u ljubav za ceo život. Jer ova dva znaka su još i materijal za ozbiljnu vezu. Bik tipično ne voli prolazne avanture, ali Ribe bi ga mogle navesti da se bez razmišljanja prepusti uživanju. Otrežnjenje za Bika dolazi brzo, jer Ribe su nestalne, a on sa tim ne može da se pomiri.

 

Blizanci imaju mnogo prijatelja, koji im pokrivaju brojna interesovanja i raspoloženja. Svima stižu da se posvete i svi oni znaju da su deo pažljivo odabranog kruga. Svakako su u većini ekstrovertni znakovi - Lav, Ovan, Strelac, Vaga i Vodolija, sa njima je Blizancima zabavno. Prolazna strast može da im se desi sa drugim Blizancima, koji će ih oduševiti svojom svestranošću i inteligencijom. Ovo će trajati kratko, jer će lako zaboraviti jedno na drugo. A ljubav za ceo život, pa ne znamo da li su oni uopšte sposobni da je održe.

 

Rak se druži sa Bikom i Ribama. Sa Bikom se slaže u pogledu potrebe za sigurnošću. Sa Ribama deli element i razumevanje na nivou osećanja. U društvu Riba, Rak se ne oseća neadekvatno i preterano emotivno. Prija mu sloboda da bude to što jeste, bez ograničavanja svoje vodene prirode. Pripadnici znaka oklevaju kada se nađu u situaciji da uđu u aferu, previše im je važna povezanost sa partnerom. Ipak, teško će odoleti šarmu Škorpije. Škorpija će ih brzo odbaciti kao dvolične i zamorne. Ljubav zauvek mogu da nađu uz Devicu.

 

Lav se dobro slaže sa ostalim vatrenim znakovima, a vazdušni znak Blizanaca mu odgovara jer su zajedno duša zabave. Prezire dosadu, u druženju i u ljubavi, pa će bežati glavom bez obzira od sitničave Device. Lav bez problema razdvaja zabavu od osećanja, ne zazire od povremenih avantura. Neosporna je privlačnost sa Ovnom, jer će želeti isto, da se opuste, dobro zabave i više ne vide. Vaga i Lav mogu da ostvare dugu vezu. Dele interesovanja i dobro izgledaju zajedno.

 

Teško je zamisliti Devicu kako gubi kontrolu i radi nešto nepromišljeno. Suzdržana, umerena i trezvena, ona se ne prepušta trenutku. Radije posmatra dešavanja sa strane, nego što sama učestvuje. Za bliske ljude ima spisak zamerki. Jarac je oduševljava, jer poštuje iste stroge kriterijume kao ona. Među njima postoji razumevanje koje im omogućava da traju u poslu, ljubavi i prijateljstvu. Na prvi pogled neobično, ali dobro se slaže i sa Blizancima. Dele planetu vladara, pa komunikacijom lako izglađuju nesuglasice.

 

Vaga se naizgled dobro slaže sa svima, zahvaljujući svojoj prilagodljivosti. Ako se ne slaže, vešto će to sakriti. Najbolji prijatelj, ali zaista, kada se ne pretvara, za Vagu je u znaku Blizanaca. Uvek su raspoloženi za zabavu, jednako površni i okruženi ljudima. Zajedničko im je još da radije koriste logiku, nego što se bave osećanjima. Vagi je potreban partner, više nego prolazna avantura. Odbija je Ovan svojom neozbiljnošću. Privlače je Lav i Strelac.

 

Škorpije primaju mali broj ljudi u svoj najuži krug. Ako ste im prijatelj, biće vam lojalni, ali nikada otvoreni do kraja. Iako im prijateljstvo nije na spisku prioriteta, dobro se slažu sa Jarčevima. Poslovni uspeh i ljubav su im najvažniji. Od partnera očekuju odanost i posvećenost. Dobijaju ono što im je potrebno od Riba ili od druge Škorpije. Ne ulaze nasumično u prolazne avanture. U pozadini se uvek nalazi skriveni motiv, često je u pitanju osveta.

 

Strelac nije poznat po veštini održavanja dugih veza, bilo da se radi o prijateljstvu, ili ljubavi. Zato se dobro slaže sa Vodolijom. Ova dva znaka će zajedno istraživati i pomerati granice, i zauvek inspirisati jedan drugoga. Vodoliji neće smetati Strelčeva nestalnost, a Strelac će umeti da ceni što ga Vodolija ne ograničava. Za Strelca, prijateljstvo i ljubav se prepliću. U znaku Blizanaca nalazi sve što mu je potrebno. Dobro se slaže još sa Ovnom i Lavom. 

 

Jarac je znak na koga se svi oslanjaju i kome traže savet. Najbolje prijatelje nalazi na neočekivanom mestu, među vatrenim i vazdušnim znakovima, jer njima polazi za rukom da mu pomognu da se opusti. Blizanci i Lav će ga nagovoriti da ostavi posao i zabavi se. Jarac je obazriv i proračunat po pitanju ulaska u vezu, ali Škorpija će ga lako navesti da zaboravi na svoje principe. Jednako lako će ga ostaviti. Ljubav za ceo život pronalazi sa Bikom ili Devicom.

 

Vodolija lako sklapa površna poznanstva i uvek je okružen ljudima. Drugi mu se rado poveravaju, dok on čuva svoju privatnost. Nije lako ostvariti bliskost sa Vodolijom. Ovo polazi za rukom Devici, jer neće prelaziti nevidljive granice koje Vodolija povlači između sebe i drugih. Strelac ga pokreće i inspiriše da napreduje. Dobro se slaže sa Vagom, jer se lako prilagođava njegovim zahtevima. Iako je Vodoliji teško da održi duge veze, ova dva znaka mogu da traju u prijateljstvu i u ljubavi.

 

Ribe su prijatelj svim znakovima, ali nestalan. Neki znakovi to bolje podnose, pa će se Ribe dobro slagati sa Rakom. U ovom prijateljstvu neće biti nesuglasica, jer oba vodena znaka intuitivno osećaju potrebe drugih i žele da im izađu u susret. Ribe vole kratke veze. Tako mogu da uzmu najbolje od odnosa, a da im ne dosadi. Naročito ih privlače osobe kojima je potrebna pomoć. Dešava im se da predugo ostanu u toksičnom odnosu, u nadi da će promeniti partnera. Za dugu i mirnu vezu odgovara im Bik, za dugu i strastvenu - Škorpija.

Dušanka Jurković 13. Jul. 2021

Merkur u Blizancima, uvek u potrazi za novim temama.
Instruktorka joge i mama jednog petogodišnjaka.

Više od autora
Više od autora
Trenutno nema komentara.
Pišite nam

Na pravom ste mestu!
Kako možemo da pomognemo?

Thank You ! Your email has been delivered.