Planetarni dani i sati

Kako da savršeno isplanirate dan pomoću astrologije

Poznavanje planetarnih dana i sati pomaže vam da isplanirate dnevne i nedeljne obaveze, tako da izbegnete nepovoljne periode, a iskoristite one povoljne. Kada obratite pažnju na periode dana sa različitom energijom, biće vam lakše da organizujete aktivnosti, tako da se dan, koliko je moguće, odvija bez zastoja i neprijatnosti. Pored toga, na ovaj način zadržavate pažnju na sada i ovde, povećavate svest o promenama tokom dana, i učite kako da se uskladite sa njima.

 

Da biste ispratili planetarne dane i sate, dovoljno je osnovno poznavanje planeta i njihove simbolike. Jednom kada naučite kako da ih izračunate, biće vam lako da to primenjujete za planiranje dana, naročito kada imate važan sastanak ili treba da donesete važnu odluku, ili vam je potrebno zrnce srećnih okolnosti. Pošto ovaj metod potiče iz vremena pre otkrića Urana, Neptuna i Plutona, za računanje se koriste bliže planete, vidljive golim okom, Sunce, Mesec, Merkur, Venera, Mars, Jupiter i Saturn. Danima u sedmici su dodeljene vladajuće planete.

 

Ponedeljak - Mesec


Utorak - Mars

 

Sreda - Merkur

 

Četvrtak - Jupiter


Petak - Venera


Subota - Saturn


Nedelja - Sunce

 

Planetarni dani podeljeni su na planetarne sate. Za njihovo računanje, dostupne su aplikacije. Ovde objašnjavamo postupak da bi vam bio jasniji koncept i razlika između običnih i planetarnih sati. Dan počinje sa izlaskom Sunca a završava njegovim zalaskom. Trajanje dnevne svetlosti se deli sa 12, i na taj način se izračuna trajanje planetarnog sata. Leti su planetarni sati duži a zimi kraći. Jedino u danima ravnodnevice, planetarni sati traju 60 minuta. Vladar prvog sata je vladar tog dana. Na primer, utorkom, vladar prvog planetarnog sata je Mars.

 

 

Simbolika dodeljenih planeta boji sate svojom energijom, pa na osnovu znanja o planetama, možete da izaberete povoljan deo dana za svoje planove.

 

Mesečev sat je za rad sa emocijama. Povoljan je i za rešavanje porodičnih problema, radove u kući i oko kuće. Ako planirate da renovirate dom, započnite to u ponedeljak - Mesečev dan, a važne detalje obavite tokom Mesečevih sati. Merkurov sat je za komunikaciju, učenje i pisanje. Da povećate uspeh, da prezentujete naučeno ili napisano, izaberite Sunčev sat. Sunčev sat je još povoljan za rad na važnim projektima, prezentaciju ideja i kreativnost. Venerin sat je za druženje, ljubav i ulepšavanje. Opredelite se za njega kada planirate promenu frizure ili važnu kupovinu.

 

Marsovi sati su za fizičku aktivnost, tada vam je energija na visokom nivou. U ove sate izbegavajte svađu. Raspravu sa partnerom ostavite za Venerine sate jer ćete tada biti spremniji da sagledate situaciju iz drugog ugla. Jupiterovi sati su za napredovanje, kada planirate da proširite posao, i uopšteno, za sve situacije kada vam je potrebno da sreća bude na vašoj strani. Saturnovi sati su za poslove koji vam se ne rade, a morate. U ove sate radićete brže i sa više elana.

Dušanka Jurković 04. Jul. 2021

Merkur u Blizancima, uvek u potrazi za novim temama.
Instruktorka joge i mama jednog petogodišnjaka.

Više od autora
Više od autora
Trenutno nema komentara.
Pišite nam

Na pravom ste mestu!
Kako možemo da pomognemo?

Thank You ! Your email has been delivered.