Povezivanje sa Venerom

Povezivanje sa arhetipom Venere i njen značaj u svakodnevnom životu.

Venera u natalnoj karti predstavlja sve što želite, ono što vrednujete i čemu se nadate.


Kada očekujete zadovoljenje najdubljih potreba u emotivnom odnosu - to je Venera. Želja da se dopadnete i budete prihvaćeni - Venera. Kada uživate svim čulima, divite se lepoti, brinete o drugome ili želite da se pobrinu za vas, opet Venera. 


Potražiti i prihvatiti Veneru u svojoj natalnoj karti znači dozvoliti sopstvenom biću da se ispolji i ostvari pun potencijal, u lepoti i uživanju u životu.


Ispada da nije lako povezati se sa Venerom, jer postoji trend marginalizovanja svega što ona predstavlja.

Kako istraživati potrebu za zadovoljstvom, kada je imperativ - biti zauzet. Kako zastati i osluškivati sopstveno telo, kada očekuju od vas da ste stalno u brzini. Dokolica, dosada, kreiranje zarad samog procesa, nisu prihvatljivi jer je društvu potrebno da budete produktivni i korisni.


Primetićete da vas donekle čak i plaši neaktivnost. Jer neaktivnost vodi u razmišljanje i istraživanje sopstvenog bića. A ko zna šta tu sve može da ispliva. Zatrpavanje obavezama je linija manjeg otpora i postepeno vodi ka otuđenju.


Ukoliko zanemarite svoje potrebe, trošite život mehanički, izgubite usput kreativnu iskru, strast i čistu, dečju radost.


Koraci ka prihvatanju Venere


Svetlu stranu Venere predstavljaju lepota i ljubav a mračnu stranu pohlepa i lenjost. Zarad povezivanja sa Venerom, potrebno ih je obe istražiti, prihvatiti i pronaći ravnotežu.


U ženskom horoskopu, Venera može biti potreba da očuvamo tipično ženske, "slabe" karakteristike, koje društvo odbacuje kao nedovoljne.

Da li je moguće očuvati blagost i gracioznost u uslovima napredovanja u karijeri.

Između redova je rečeno da, ako planirate da budete ženstvene i blage, treba da ostanete kod kuće. Ako ne želite da ostanete kod kuće, onda treba da odbacite svoju ženstvenost i prihvatite agresivne "muške" načine. A to opet vuče za sobom etiketiranje, i tako u krug.

Da li je lako prihvatiti svoj izgled, različitost, voleti sebe sa svim svojim manama, u društvu gde se očekuje da svi budu isti i da prate nerealne trendove u vezi toga šta je lepo. Naravno da nije. Zarađuju milione na nesigurnosti i nezadovoljstvu. I zarađivaće i dalje, ako promena ne krene iznutra.Prihvatanje Venere je zaljubljivanje u ljubav, u život, u svoje nesavršeno telo, u sebe kao majku, nemajku, ratnicu, onu koja neguje, u onu koja prima i pruža zadovoljstvo. Prihvatiti Veneru znači prihvatiti da smo sve što želimo i sve što nam je potrebno.


Venera u nekom od zemljanih znakova (Bik, Devica, Jarac)


Ova Venera na svojoj mračnoj strani lako podleže nesigurnosti. Nesigurnost vuče sa sobom posesivnost, gramzivost i proračunatost. Vezuje se za predmete radije nego za ljude.

Svetla strana Venere u nekom od zemljanih znakova je to što je svesna lepote života, uvek u dodiru sa suštinom.

Za postizanje ravnoteže, potrebno je da potraži koren nesigurnosti i raščisti strahove koji se pojave na tom putu. Tako će ova stabilna, prizemna energija slobodno da teče i da prosperira.


Venera u nekom od vatrenih znakova (Ovan, Lav, Strelac)


Venera u nekom od vatrenih znakova može biti nepromišljena i nesvesna posledica svog ponašanja. Dešava se da kažnjava najbliže besnim ispadima, čak i kada nisu zaslužili.

Sa druge strane, poseduje hrabrost, entuzijazam, jaku volju i altruizam.

Ukoliko osoba pokuša da otkrije odakle i zašto dolazi njen bes, bez da krivi druge, na dobrom je putu. Na taj način će biti u mogućnosti da svoju moćnu, živu energiju usmeri i iskoristi za postizanje ciljeva, kako za sebe, tako i za opšte dobro.


Venera u nekom od vazdušnih znakova (Blizanci, Vaga, Vodolija)


Lažljivost, prevrtljivost i nestabilnost su na mračnoj strani Venere u vazdušnim znakovima. U ovoj krajnosti niko, pa ni ona sama ne zna šta da očekuje sledeće.

Dobra strana su vedrina, razigranost i ljubav prema sticanju znanja.

Na putu prihvatanja, zadatak osobe je da pomiri svoje suprotnosti. Drugi zadatak je da prestane da racionalizuje svoje emocije, i da nauči da ih ispoljava slobodno.


Venera u nekom od vodenih znakova (Rak, Škorpija, Ribe)


Posesivnost, potreba da kontroliše voljene, zavisnost od odobravanja drugih, nalaze se na tamnoj strani Venere u vodenim znakovima.

Svetla strana je što neguje i pruža nesebično sigurnost i ljubav.

Da bi se njena negujuća energija nesmetano ispoljila, potrebno je da osoba otkloni strah da će biti odbačena. Biće slobodna kada nauči da se postavi na prvo mesto i da prestane da vrednuje sebe na osnovu mišljenja drugih.

Dušanka Jurković 02. Dec. 2020

Merkur u Blizancima, uvek u potrazi za novim temama.
Instruktorka joge i mama jednog petogodišnjaka.

Više od autora
Više od autora
Trenutno nema komentara.
Pišite nam

Na pravom ste mestu!
Kako možemo da pomognemo?

Thank You ! Your email has been delivered.