Povratak Jupitera

Značaj povratka Jupitera i njegov uticaj u zavisnosti od znaka u kom se nalazi

Kada poželite više od života - to je Jupiter. Kada se nadate i kada odlučite - ja to mogu, iako ste pred zidom. Kada otkrivate svrhu svog postojanja. Optimizam, rast, nova iskustva, sve to su jupiterovske teme. Vladar je znaka Strelca, mogućnosti, i dobre sreće.


Na tamnoj strani, Jupiter je sila koja će vas gurnuti preko ivice. Kada stavite sve na kocku i - izgubite. Kada pomislite da ćete se provući nekažnjeno. Kada slepo verujete obećanjima ili obećate nešto što nećete ispuniti.


Svakih dvanaest godina (otprilike), vraća se u tačku gde je bio u trenutku vašeg rođenja, tada beležite povratak Jupitera. Tačno vreme konjunkcije Jupitera sa natalnim Jupiterom je trenutak vrhunca ovog uticaja. Nekoliko nedelja pre, i nekoliko nedelja posle je period kada je uticaj intenzivan.


Zarad jednostavnijeg tumačenja, kažemo da period povratka traje tokom boravka Jupitera u znaku u kom je u natalu, a to je okvirno godinu dana. Da utvrdite vaš period povratka, potražite u svojoj natalnoj karti u kom znaku se nalazi Jupiter. Zatim potražite u spisku dole, vaš period povratka. Spisak važi za ciklus Jupitera koji je u toku i odnosi se na našu vremensku zonu.


Jupiter je prešao u znak:Ovna - 22. januar 2011. u 18:11.

Bika - 4. jun 2011. u 15:56.

Blizanaca - 11. jun 2012. u 19:22.

Raka - 25. jun 2013. u 15:40.

Lava - 16. jul 2014. u 12:30.

Device - 11. avgust 2015. u 13:11.

Vage- 9. septembar 2016. u 13:18.

Škorpije - 10. oktobar 2017. u 15:20.

Strelca - 8. novembar 2018. u 13:38.

Jarca - 2. decembar 2019. u 19:20.

Vodolije - 19. decembar 2020. u 14:07.


Jupiter će preći u znak Riba - 14. maj 2021. 00:36.


Jupiter će se vratiti u znak Vodolije - 28. jul 2021. u 14:42.


Jupiter će preći u znak Riba - 29. decembar 2021. u 05:09.


Jupiter će preći u znak Ovna - 11. maj 2022. u 01:22.


Jupiter će se vratiti u znak Riba - 28. oktobar 2022. u 07:10.


Jupiter će preći u znak Ovna - 20. decembar 2022. u 15:32.


Ukoliko je vaš Jupiter u Ribama, primetićete da će se period povratka odvijati u nekoliko navrata, od maja 2021. do decembra 2022. To se dešava zbog retrogradnog hoda planete.


Period povratka Jupitera može da znači širenje svesti i pomeranje granica. Opšte osobine znaka u kom se nalazi, naročito su naglašene pod uticajem Jupitera i njegovog povratka.


Jupiter u Ovnu

Glavne teme za vas su hrabrost, inovacije i motivisanje drugih. Zato, ukoliko imate neku ideju koju još niste izložili, period povratka je dobar trenutak da se odvažite.


Jupiter u Biku

Vama važne oblasti su napredovanje i rezultati. Ukoliko ste imali osećaj da lutate, period povratka je veme da razdvojite bitno od nebitnog i postavite jasne ciljeve.


Jupiter u Blizancima

Vaše teme su učenje i komunikacija. U periodu povratka vas očekuju značajna poznanstva, koja bi vam mogla biti od pomoći, ili napredak u sferi obrazovanja.


Jupiter u Raku

Oblasti u kojima očekujete napredak su porodica i sigurnost. Period povratka za vas znači otpuštanje emotivnih blokada i otvaranje ka novim iskustvima.


Jupiter u Lavu

Vi ste tu da ohrabrite i pokrenete. U periodu povratka, ovo je još više izraženo. Drugi se oslanjaju na vas i zato je važno da se pobrinete za sebe, da biste mogli da pomognete kome je potrebno.


Jupiter u Devici

Vaše veštine su uočavanje problema i pronalaženje rešenja. Dešava se da negativne strane budu jedino što vidite, pa vam tokom perioda povratka odgovara promena perspektive.


Jupiter u Vagi

Težite postizanju ravnoteže između poslovnog i porodičnog života. Ovo vam naročito dobro polazi za rukom u periodima povratka. Tada postoji i najveća verovatnoća da se ostvarite kroz partnerstvo.


Jupiter u Škorpiji

Vaša intuicija je posebno izražena tokom perioda povratka. Zato je ovaj period povoljan za sticanje dodatnih veština, naročito ukoliko mogu da vam posluže da pomognete drugima.


Jupiter u Strelcu

Jupiter je ovde u svom sedištu, pa ima potpunu slobodu. Potreba da učite, krećete se, doživite, sve to je veoma izraženo. U periodu povratka potražite stabilnost da se ne izgubite u moru htenja.


Jupiter u Jarcu

Vaši ciljevi su visoko, i retko zastajete da čestitate sebi na postignutom. Ono što vas prati je strah od neuspeha, pa su periodi povratka pravo vreme da naučite da se opustite.


Jupiter u Vodoliji

Kod vas je izražena potreba da se razlikujete od drugih, da učite i da delite znanje. U periodu povratka imate mnogo ideja i dovoljno energije da ih sve ostvarite.


Jupiter u Ribama

Imate potrebu da lečite i da pomognete, duboko saosećate sa onima koji pate. Periode povratka iskoristite za postavljanje granica, da ne zanemarite sebe dok brinete o drugima.


Ukoliko ste na putu koji je u skladu sa vašim bićem, povratak Jupitera može biti povoljan period za napredovanje. Doživećete ga u vidu vetra u leđa. Nove mogućnosti, neočekivana pomoć, entuzijazam, to su neki od darova ove planete.


Stvari se komplikuju ako ste u nekom trenutku zanemarili potrebe duše, ako ne živite svoju istinu. U tom slučaju, period povratka će usmeriti vašu pažnju na problematične teme. Nezadovoljstvo će da raste, kao i potreba za promenom. Na vama je da pokrenete tu promenu.


Povratak Jupitera u dvadesetima se razlikuje od onog u tridesetima. Razlog je, pogađate - Saturn. Naime, povratak Saturna na pragu tridesetih vas ostavlja izmenjene. Nakon toga, u novi jupiterovski ciklus krećete sa dozom opreza i ozbiljnosti. Slepi optimizam ostavljate u dvadesetima, pa u novom ciklusu uz pomoć Jupitera i Saturna gradite ono što će da traje.

Dušanka Jurković 08. Jan. 2021

Merkur u Blizancima, uvek u potrazi za novim temama.
Instruktorka joge i mama jednog petogodišnjaka.

Više od autora
Više od autora
Trenutno nema komentara.
Pišite nam

Na pravom ste mestu!
Kako možemo da pomognemo?

Thank You ! Your email has been delivered.