Četiri osobine koje Škorpije čine neodoljivima

O glavnim osobinama osoba u znaku Škorpije i šta ih čini toliko neodoljivima.

Period: 23. oktobar - 21. novembar

Element: voda

Vladar: Pluton i Mars

Kompatibilnost: Rak, Ribe, Devica, Jarac

Suprotni znak zodijaka: Bik


Gotovo je nemoguće odoleti šarmu Škorpije. Naizgled hladne i tajnovite, ali u suštini osećajne i otvorene, Škorpije su glavni zavodnici zodijaka. Poseduju energiju i magnetizam koji se retko viđa kod drugih znakova. 


Upravo zbog planeta koje vladaju ovim znakom (Mars i Pluton), Škorpije imaju veliku moć ubeđivanja jer je njihova volja često toliko snažna da čini da ne dozvoljavaju da im bilo šta stane na put u ispunjenju ciljeva. Njihova osećanja su doboka i ne boje se da ih pokažu. Škorpije su jedan od najekspresivnijih i najintenzivnijih znakova, zbog čega ih je zabavno imati u društvu. 


Škorpije se sa razlogom smatraju najprivlačnijim i najzanimljivijim znakom zodijaka. Hajde da vidimo koje su to osobine koje čine ovaj znak toliko posebnim i neodoljivim.


Škorpije su nezaboravni ljubavnici



Premda fizički izgled i umeće u krevetu nisu uvek najvažniji, nisu ni za zanemariti. Ako neko zna to da iskoristi, to su Škorpije. Škorpije vole da zavode i koriste svoje fizičke atribute i uživaju u tome. Seks i intimnost su za Škorpije od velike važnosti, jer su za njih znak povezanosti i bliskosti. Vole da udovoljavaju svojim partnerima , vrlo su iskreni, isto očekuju zauzvat. U svakom slučaju, neće vas ostaviti ravnodušnim - u to možete biti sigurni.


Međutim, iako im je fizički aspekt veze dosta bitan, to ne znači da je to jedino o čemu razmišljaju. Zapravo su vrlo osetljivi i intuitivni, i potreban im je neko sa kim će moći da se sporazumeju, kako fizički tako i psihički, inače se neće ni upuštati u vezu. Škorpije spadaju u vodene znakove koji su po prirodi osećajni i nose u sebi duboke emocije, tako da iako uživaju u fizičkom aspektu veze, daleko od toga da je to jedino što ih zanima kod partnera. 


Držaće vas u neizvesnosti


Škorpije su neodoljive ne samo zbog svojih fizičkih karakteristika i atributa, već i zbog toga što vole da zavedu i drže u neizvesnosti. 

Nije neubičajeno da se nađete u situaciji da razmišljate ceo dan o njima. Često su u žurbi i nisu uvek dostupni, što ih dodatno čini neuhvatljivima i još zanimljivijima. Ali kada odluče da do nekoga dođu, u tome uvek uspeju. U stanju su da opsedaju osobu koja im se dopada sve dok ne dobiju njenu pažnju, a zatim će da otpočnu svoju igru mačke i miša. 


Umeju da budu impulsivni i promene plan u trenutku, ali uvek imaju valjan razlog u koji će vas vrlo brzo ubediti. 


Vešti su sa rečima


Škorpije nisu samo vešti ljubavnici, već su vrlo rečiti i ubedljivi govornici. Ubediće vas u nemoguće. Njihova strana priče uvek će zvučati kao jedina logična. Razlog tome nije to što su manipulatori ili zato što govore neistinu, već zato što sve što govore, govore iz srca. Zbog toga je tako lako poistovetiti se sa njima i poverovati im. Iskreni su i uvek kažu ono što misle, kažu to na takav način, da vi ne možete drugačije da odreagujete sem da im verujete. 


Škorpije imaju veliku moći ubeđivanja. Njihova volja je snažna i ne dozvoljavaju da im išta stane na putu ka cilju. Iako umeju da pate u životu, to neće pokazivati. Međutim, njihov bol nije uzalud, već ga koriste da promene sebe kada god mogu kako bi se što bolje prilagodili okolini i životu generalno. Zbog toga su vrlo uspešni u timskom radu i u odnosima sa javnošću.


Kada je u pitanju flert i laskanje, nema im ravnih. Prvo će privući pažnju intenzivnim pogledom koji je nemoguće ignorisati. Zatim će vas nonšalantno uvući u neobavezno ćaskanje, koje će polako da preraste u nešto drugačiji tip razgovora u zavisnosti od obostrane zainteresovanosti. Škorpije se neće ustezati da vam direktno stave do znanja da ste im privlačni, bilo rečima ili govorom tela. 


Nezasito su radoznali



Škorpije su radoznale kao deca, samo u svetu odraslih. Žele sve da znaju, i često se zanimaju za misteriozne pa čak i jezive teme kao što su horor filmovi ili nerazrešena ubistva. Ako ih zanimate kao osoba, neće se ustručavati da vas pitaju o najintimnijim tajnama. Škorpije to rade ne zato što su tračare ili žele da vam naude, već zato što žele da budu što intimniji sa osobama do kojih im je stalo. 


Škorpije su izuzetno radoznale i vole da znaju dosta o drugima, ali to ne znači da lako odaju sopstvene tajne. Iz straha da ne budu povređene ili ismejane, neće vam tako lako otkriti sve svoje tajne. Držaće vas u neizvesnosti sve dok ne budu sasvim sigurne da su njihove najbudblje tajne sigurne sa vama.


Šta mislite o Škorpijama? Da li biste dodali još koju osobinu koja vas je fascinirala kod ovog znaka? 

Astrobook 24. Mar. 2020

„Tvoj put osvetljen je zvezdanim putokazom. Ovde sam da te vodim.”
- Ambika Devi

Više od autora
Više od autora
Ukupno komentara: 1
Snežana STAMENKOVIC 27. Dec. 2020 19:21 ODGOVORI

Јесте, браво, то су шкорпије, знам из искуства. Препознала сам доста особина из текста, с тим што бих додала да су изузетно посесивне и љубоморне и то често зна да умори партнера :) :)

Pišite nam

Na pravom ste mestu!
Kako možemo da pomognemo?

Thank You ! Your email has been delivered.