Znakovi koji se slažu sa Ovnom

Horoskopski znakovi sa kojima se najbolje slažu osobe u znaku Ovna, prednosti i mane na ljubavnom i poslovnom planu.

Period: 21. mart - 19. april

Element: vatra

Boja: crvena

Vladar: Mars

Kompatibilnost: Blizanci, Lav, Vaga


Mars je planeta vladar prvog znaka zodijaka. Da li ste se nekada zapitali zašto zodijak počinje baš znakom Ovna, a ne nekim drugim znakom? 


Razlog za ovo je prolećna ravnodnevnica koja počinje 21. marta (ili ponekad 20.) koja ujedno obeležava početak vladavine Ovna. Nekada davno, početak godine nije bila Nova godina 1. januara kao danas, već je početak godine predstavljalo buđenje prirode, odnosno proleće. Stoga su osobe pod znakom Ovna optimistične, jake, i rođene vođe, kako u privatnom tako i u poslovnom životu. 


Ovan je svojeglav, samostalan i prgav ponekad. Stoga mu ne leže znakovi poput Jarca i Device, koji bi preterano sputavali i gušili njegovu jaku životnu energiju i spontanost. Najbolju kompatibilnost Ovan postiže sa Lavom, Blizancima i Vagom.


Pre nego što zaronimo u detaljniju analizu slaganja Ovna sa ova tri znaka, pogledajmo neke osnovne karakteristike žene i muškarca Ovna.


Žena Ovan je otvorenog duha, zavodljiva, energična i nezavisna. Ona voli da eksperimentiše, živi život u trenutku i punim plućima. Pouzdana je za saradnju i od reči.




Muškarac Ovan je često “tipičan muškarac”. Muževan, samouveren, zabavan i rado viđen u društvu. Voli kompetitivne sportove, ali i borilačke veštine i utakmice. 



Kao što smo već napomenuli, što se slaganja tiče, Ovan se najbolje slaže sa Lavom, zatim sa Vagom i Blizancima.


Ovan - Lav


Veza između ova dva znaka može se lako opisati kao luda i nezaboravna! Entuzijazam i razigranost Ovna u kombinaciji sa strastvenim i divljim Lavom je pravi recept za uspeh. Ovo je jedna od najuzbudljivijih i najstrastvenijih kombinacija. Privlačnost između Ovna i Lava je poput magneta, instinktivna i jaka. 





Međutim, budući da su oba znaka dosta temperamenta, može se desiti da jedan počne da ugrožava nezavisnu i dominantnu prirodu drugog partnera, bilo da je u pitanju poslovna, prijateljska ili romantična povezanost. Ali, ovo ne mora da bude nužno loše, s obzirom na to da određena doza kompetitivnosti može biti zdrava i podsticajna.


Svakako, s vremena na vreme, neophodno je da jedna osoba popusti i dozvoli drugoj da preuzme vođstvo, kako ne bi došlo do preterane eskalacije osećanja.


Ovan - Vaga


Prijateljstvo i saradnja između ova dva znaka mogu biti dosta dobre, dok romantična veza može biti kao iz filma.


Iako su i Ovan i Vaga znakovi muške prirode, oni su sušta suprotnost jedan drugom i predstavljaju odnos između Marsa i Venere, planeta koje vladaju našim seksualnim životom. Kada uđu u intimne odnose, može biti sve ili ništa.


Privlačnost koju osećaju jedno prema drugom je ogromna, ali ako se sretnu u pogrešno vreme njihovi temperamenti zbog planeta koji vladaju ovim znakovima mogu da stvore pasivno-agresivnu atmosferu. 


Međutim, kada se zaista povežu i poštuju međusobne granice, ova dva znaka imaju ogroman potencijal za izvanrednu vezu i saradnju. Od svih horoskopskih znakova, Vaga je verovatno jedna od retkih koja odlično poznaje prirodu Ovna.


Ovnovi daju samopouzdanje i energiju neodlučnim Vagama. Zauzvrat, Vaga budi nežnost u Ovnu, učeći ih kako da budu nesebični i uživaju nadopunjujući svog partnera.


Jedno je sigurno: ovaj par može da reši bilo koje prepreke koje im se nađu na putu, jer imaju potencijal da stvore izuzetno duboku emocionalnu vezu, tako da svi ostali problemi naprosto izblede naspram toga.


Ovan - Blizanci


Kad se Ovan i Blizanci zbliže, to je vrlo često jaka veza, puna energije, elana i živosti. Ova dva znaka se odlično slažu na mnogim poljima, tako da to može biti izuzetno zanimljiva poslovna saradnja kao i jaka romantična veza. 


Ovan i Blizanci će uživati u zajedničkoj žeđi za znanjem i putovanjima. Oboje su avanturisti, tako da će stalno imati želju da nešto novo isprobaju, negde neplanirano odu i odlično se provedu. U vezi, Ovan obožava da bude predvodnik, dok će Blizanac to dozvoljavati i osmišljavati nove načine da udovolji svom partneru.



Ovan je vatreni znak, dok je Blizanac vazdušni, te nije čudo što varnice lete i strasti se lako rasplamsaju između ova dva znaka. Uz intenzivnu fizičku i prirodnu karakternu kompatibilnost, ovaj par ima potencijal za dugoročnu vezu ili saradnju ukoliko Ovan uspe da iskontroliše svoju ponekad preku narav. Budući da se kod ovog para strasti i emocije lako zapale, uglavnom je ova veza vrlo uzbudljiva i energična.


Naravno, u zavisnosti od podznaka, uticaja planeta i mnogih drugih faktora, uvek postoje izuzeci od pravila, pa tako možete sresti Ovnove u skladnoj vezi sa Bikom ili čak Ribama.


Koja su vaša iskustva sa Ovnom? Da li se slažete sa tim da su Ovnovi najbolje usklađeni sa ovim znacima? 

Astrobook 24. Mar. 2020

„Tvoj put osvetljen je zvezdanim putokazom. Ovde sam da te vodim.”
- Ambika Devi

Više od autora
Više od autora
Trenutno nema komentara.
Pišite nam

Na pravom ste mestu!
Kako možemo da pomognemo?

Thank You ! Your email has been delivered.