Mesec u natalnoj karti - I deo

Uticaj Meseca u zavisnosti od znaka u kom se nalazi

Mesec je vladar Raka.

Način ponašanja kada ste sami, ili okruženi najbližima, pod uticajem je Meseca. Upravlja emocijama, intuicijom i nesvesnim.


Važna pitanja


Mesec je vaša prva reakcija. Ono što pomislite pre nego što prilagodite i predstavite okolini. Tu se kriju najvažnija pitanja:


  • Koliko prilagođavate svoje reakcije?
  • Da li cenzurišete sopstvene misli, potrebe i osećanja, ili imate utisak slobodnog toka?
  • Da li je taj tok mirna reka ili bujica koja ruši sve pred sobom?
  • Ako je rušilačka sila, da li je usmerena ka vašoj okolini, ili povređujete sebe?


Odgovori na ova pitanja daju dobar osnov za rad sa energijom Meseca. Da shvatite vašu polaznu poziciju, da uočite gde su potencijalna žarišta i da pokušate da postignete ravnotežu.



Za početak, potražite Mesec u svojoj natalnoj karti, zatim u nastavku teksta pročitajte ukratko šta to znači. Izdvajanje pojedinačnih uticaja, bez posmatranja cele natalne karte - nepotpuno je. Ali može da vam pomogne da razumete zašto reagujete na određeni način.


Mesec u znaku Ovna


Potrebna vam je aktivnost, inače se unervozite. Nestrpljivi ste i sve želite odmah. Na isti način pristupate problemima, rešavate ih na licu mesta. Koncept planiranja i odlaganja vam je potpuno stran. Lako se naljutite ali jednako brzo i zaboravite na ljutnju.


Mesec u znaku Bika


Posedujete snažnu volju. Cenite materijalnu sigurnost i uopšteno igrate na sigurno. Trudite se da izbegnete neprijatne situacije. Vaša osećanja su stabilna. Niste podložni promenama raspoloženja ali ukoliko se desi da vas obuzme bes, dešava se da potraje.


Mesec u znaku Blizanaca


Dosada je vaš najveći neprijatelj. Prilagodljivi ste i uživate u komunikaciji. Svoja najgora raspoloženja čuvate za najbliže. Važno vam je da posedujete informacije o drugima, ponekad ste skloni ogovaranju. Nemirni ste i nestalni. Volite da čitate i učite.


Mesec u znaku Raka


Niste ljubitelj promena, veoma cenite svoju rutinu i sigurnu zonu. Ukoliko vas neko povredi, burno reagujete. U svakom trenutku ste svesni svojih osećanja i pamtite daleko u prošlost, sve što vam je bilo od emotivnog značaja. Vezujete se preterano za stvari i osobe.


Mesec u znaku Lava


Najviše vas boli povređen ponos i to ne praštate. Važno vam je šta drugi misle o vama. Imate izražen osećaj za pravdu. Volite da budete u centru pažnje vašeg odabranog kruga ljudi. Tu ispoljavate burno emocije, dok ste za javnost hladni i povučeni.



Mesec u znaku Device


Rado se bavite svakodnevnim zadacima. Ponekad ste skloni kritikovanju najbližih ali to ostaje u prihvatljivim granicama dok vas okolina poštuje i dok imate osećaj da ste neophodni. Postajete nervozni ukoliko nemate ispred sebe solidan plan i spisak obaveza.


Mesec u znaku Vage


Imate potrebu za partnerstvom. Dešava se da imate osećaj kao da vam nešto nedostaje - kada ste sami. Ponekad vam je važnija forma od suštine pa se zadovoljavate površnim odnosima da biste izbegli usamljenost. Skloni ste zanemarivanju sopstvenih potreba.


Mesec u znaku Škorpije


Promene raspoloženja kod vas su učestale i naglašene. Potrebne su vam intenzivne emocije da biste funkcionisali. Površnost vas odbija. Intuicija vam je veoma snažna. Dešava se da uplašite ljude svojom sposobnošću da ih "pročitate".


Mesec u znaku Strelca


Zračite optimizmom i dobrim raspoloženjem. Cenite svoju slobodu, teško vam je da uđete u ozbiljnu vezu. Volite da putujete i upoznajete nove ljude. Kada je moguće, radije birate površne odnose, sklanjate se kada se stvari zakomplikuju.


Mesec u znaku Jarca


Vaša glavna potreba je da budete organizovani i efikasni. Svoje emocije držite pod kontrolom. Rešavate probleme hladne glave. Deluje kao da ništa ne može da vas izbaci iz takta. Vi ste osoba na koju se drugi oslanjaju. Odlični ste u planiranju.


Mesec u znaku Vodolije


Imate izraženu potrebu da se razlikujete. Dešava se da se osećate usamljeno iako ste okruženi velikim društvom. Važno vam je da očuvate samostalnost i da ne zavisite od drugih. Ne podnosite dramu u odnosima, smatrate da ste iznad toga.


Mesec u znaku Riba


Deluje kao da više volite svoj izmaštani svet od realnosti. Saosećajni ste i imate snažnu želju da pomognete. Intuicija i empatija su vam veoma razvijene. Sasvim ste izloženi, drugima je lako da vas je povrede i iskoriste vašu dobru volju.

Dušanka Jurković 22. Jan. 2021

Merkur u Blizancima, uvek u potrazi za novim temama.
Instruktorka joge i mama jednog petogodišnjaka.

Više od autora
Više od autora
Trenutno nema komentara.
Pišite nam

Na pravom ste mestu!
Kako možemo da pomognemo?

Thank You ! Your email has been delivered.