Šta znakovi žele

Koje potrebe se kriju iza ponašanja znakova

Znate da su Device organizovane, a Blizanci komunikativni. Bikovi vole lepe stvari, a Strelčevi uživaju u putovanjima. Ali zašto je to tako? Koje potrebe su u osnovu ovih načina ponašanja? Šta kriju znakovi i šta im je zaista važno? Još jedno važno pitanje je, da li je ono što žele, u skladu sa onim što im je zaista potrebno. Kada razumete suštinu koja se nalazi u korenu njihovih reakcija, lakše vam je da razumete znakove, i šta ih pokreće.

 

 

Dešava se da su najvažnije potrebe vezane za onaj deo ličnosti koji se drži sakriven od drugih.

 

 

Ovnovi su impulsivni i nepredvidivi. Ove osobine su veoma izražene. Kriju od drugih da se ponekad plaše sopstvenih reakcija. Naročito se plaše pogrešnih odluka. Žele da vode, da budu prvi, da su stalno aktivni, ali u osnovu svega je njihova potreba, da se zna da oni mogu sami. Ako bismo izdvojili jednu stvar, koja je Ovnovima važna, to bi bilo da žele da izbegnu da zatraže pomoć. Njima je potrebno da budu nezavisni.

 

 

Bikovi vole lepe i skupe stvari, uživanje svim čulima i - novac. U osnovu je potreba za sigurnošću. Pošto su praktični, sa obe noge na zemlji i racionalni, oni rade ono što najbolje umeju - zarađuju dovoljno novca i okružuju se opipljivim pokazateljima materijalnog blagostanja. Kada ugađaju sebi, to im je podsetnik da su stvorili uslove i da su u mogućnosti da uživaju. Na taj način kupuju sebi osećaj sigurnosti.

 

 

Šta je Blizancima zaista potrebno - teško je reći. Njihove potrebe su kao oni, neuhvatljive i promenljive. Uvek nose sa sobom unutrašnji konflikt. Uvek u pokušajima da prikriju tenziju, i da se predstave kao lepršavi i vedri. U strahu da će ispasti smešni i da će ih drugi prozreti. Njihova osnovna potreba bi mogla da bude da shvate šta je to što žele. A zatim da odbace besmislenu težnju ka savršenstvu.

 

 

Rakovi su svesni dubina do kojih idu njihova osećanja. Svesni su promenljivosti sopstvenih raspoloženja. Pored toga, svesni su koliko ih je lako povrediti, i da se dešava da su im reakcije preterane. Znaju da većina drugih ljudi ne prima sve k srcu kao oni. Da je za većinu sve ovo - previše. Previše emocija i previše posla. Zato žele nekoga kome neće biti previše, ko će ih bezuslovno prihvatiti.

 

 

Kada, su u svom najboljem raspoloženju, Lavovi isijavaju dobru energiju. Možete da očekujete talase podrške. Iako ne žele da priznaju, i njima treba podrška. Povremeno im je potrebna potvrda da su najbolji - iako to već znaju, vole da čuju. Stalo im je do toga da imaju publiku, jer su tako sjajni. Ali koja je poenta ako to niko ne vidi. Zato im je važno da je sva pažnja usmerena na njih.

 

 

Predstavnici znaka Device su precizni, organizovani, uredni i uporni. Kada imaju cilj pred sobom, ne žale truda da ga ostvare. Orijentisani su na detalje. Jasno se izražavaju. Ne ostavljaju sebi previše vremena za odmor i opuštanje. Strogi su. Glasno izražavaju nezadovoljstvo, kada smatraju da su drugi neodgovorni (često). U korenu ovakvog ponašanja je potreba da kontrolišu ljude i okolnosti.

 

 

Vage ne podnose činjenicu da savršenstvo ne postoji, i da im je nedostižno. To ih ne sprečava da bezuspešno pokušavaju da ispune sopstvena previsoka očekivanja. Predstavnici znaka pažljivo prate šta drugi rade, pa jednako pažljivo prilagođavaju svoje ponašanje. Izbegavaju sukobe. Smeše vam se, pa vas ogovaraju čim im okrenete leđa. U osnovu ovoga je, da im je važnija slika koju projektuju, od realnosti koju kriju.

 

 

Smrt, rušenje starog, oslobađanje prostora za novo, rast i propadanje - Škorpijama je prirodno da se bave teškim temama. Mogu da vas izleče, ili da vas odvuku na mračnu stranu. Privlače ih igre moći. Ne treba posebno naglašavati da uvek pobeđuju. U osnovu njihovog ponašanja je potreba da dopru do suštine stvari. Da imaju sa kim da podele dubinu saznanja. Da imaju ogledalo i saputnika i saborca. Potreban im je osećaj povezanosti.

 

 

Strelčevima je teško da se posvete jednoj osobi, mestu ili poslu. Vole da uče, da putuju i da su stalno u pokretu. U osnovu ovoga je njihova potreba za ekspanzijom i pomeranjem granica. Pod vladavinom Jupitera, Strelčevi su osvajči. Osvajaju slobodu, znanje, veštine i  udaljena mesta. Kada shvatite njihovu potrebu da zagrle i upoznaju ceo svet, lakše vam je da razumete zašto ih ne drži mesto.  

 

 

Jarčevi vrednuju sebe na jednostavan način. Smatraju da vrede onoliko koliko su uspešni. Ostalo ostavljaju po strani, može da čeka. Iza njihovog ponašanja se krije nesigurnost i strah od neuspeha. Kada to shvatite,  postaje jasno zašto biraju prekovremeni rad umesto zabave. Sve njihove odluke, imaju jedan jedini cilj - da dokažu sebi i drugima da vrede.

 

 

Vodolije čeznu za onim što im je nedostižno. Ovo je još jedan vazdušni znak koji, kao Blizanci, najčešće ne zna šta želi. Svakako postoji nesklad između njihovih nerealnih želja, i onoga što im je zaista potrebno. Iako to nikada ne bi priznali, svesni su da gube vreme u potrazi za smislom i višim ciljevima. Na taj način uspešno izbegavaju emocije, osobe i obaveze iz stvarnog života.

 

 

Svet Riba je drugačiji. Pošto su prinuđeni da žive u običnom svetu, predstavnici znaka moraju povremeno da se isključe. Zato što im je teško da slede nametnuta pravila. Njima je potrebno da materijalizuju svoj svet. Ovo najlakše ostvaruju putem umetnosti. Na taj način kreiraju i žive svoja pravila. Ako im to pođe za rukom, lakše im je da budu prisutni, jer su našli način da stope svoju maštu sa realnošću.

Dušanka Jurković 31. Maj. 2021

Merkur u Blizancima, uvek u potrazi za novim temama.
Instruktorka joge i mama jednog petogodišnjaka.

Više od autora
Više od autora
Trenutno nema komentara.
Pišite nam

Na pravom ste mestu!
Kako možemo da pomognemo?

Thank You ! Your email has been delivered.