Povratak Venere

Kada se Venera vrati u znak u kom se nalazi u natalnoj karti

Venera se jednom godišnje vrati na mesto gde je bila u trenutku vašeg rođenja, tada beležite njen povratak. Da biste utvrdili datum povratka, potrebno je da znate znak i stepen znaka na kom se nalazi u vašoj natalnoj karti. Ako je u periodu povratka u retrogradnom hodu, može da se desi da do tri puta pređe preko vaše natalne Venere. Kada obratite pažnju na datum njenog povratka, steći ćete utisak šta da očekujete u oblastima kojima Venera vlada, tokom njenog prolaska kroz svih dvanaest znakova, do sledećeg povratka.

 

 

Period povratka Venere je za vreme njenog boravka u znaku u kom je bila u trenutku vašeg rođenja. Tačan datum povratka je kada se nađe na stepenu znaka na kom je u natalnoj karti, i tada je uticaj povratka najosetniji.

 

Venerin prolazak kroz sve znakove traje oko godinu dana. Njeno zadržavanje u svakom znaku varira od nešto manje od mesec dana do dva meseca, zato datum njenog povratka nije isti svake godine. Da biste se lakše orijentisali, u nastavku navodimo njeno kretanje kroz znakove za ovu godinu.

 

8. januara prešla je iz Strelca u znak Jarca, gde je boravila do 1. februara. Od 1. februara do 25. februara nalazila se u Vodoliji. Od 25. februara do 21. marta u Ribama. Od 21. marta do 14. aprila u znaku Ovna. Od 14. aprila do 9. maja u Biku. Od 9. maja do 2. juna u Blizancima. Od 2. juna do 27. juna boraviće u znaku Raka. Zatim od 27. juna do 22. jula nalaziće se u Lavu. Od 22. jula do 16. avgusta u Devici. Od 16. avgusta do 10. septembra u Vagi. Od 10. septembra do 7. oktobra u Škorpiji. Od 7. oktobra do 5. novembra u Strelcu. Od 5. novembra boraviće u Strelcu a 19. decembra kreće retrogradnim hodom.

 

Oblasti kojima Venera vlada su ljubav, lepota, novac, stil, status i uživanje. U periodu njenog povratka primetićete da ste raspoloženiji nego inače za flert, upoznavanje novih ljudi, trošenje novca i ugađanje sebi. Potreban je dodatni oprez, da biste izbegli zaduživanje ili neke drastične promene u fizičkom izgledu, zbog kojih ćete se pokajati kasnije. Kada se radi o drugima, naročito o partnerima, ili potencijalnim partnerima, skloniji ste idealizovanju i previđanju mana. Zbog ovih propusta, može da se desi da date šansu osobama, za koje bi vam inače bilo očigledno da nisu odgovarajuće.

 

Uticaj povratka Venere je dodatno pojačan ako su prisutni aspekti sa ostalim planetama. Tada i druge planete boje svojim energijama ovaj period. Boravak Venere u znaku u kom je u vašoj natalnoj karti je dobar za povezivanje sa Venerom, za prihvatanje zadovoljstva u svakodnevici. Razmislite šta želite i šta vam nedostaje. Važno pitanje za ovaj period je, koji su to načini da ugodite sebi. I još važnije, da se pobrinete da vam pređe u naviku da negujete dobar osećaj, i osluškujete svoje potrebe.

Dušanka Jurković 08. Jun. 2021

Merkur u Blizancima, uvek u potrazi za novim temama.
Instruktorka joge i mama jednog petogodišnjaka.

Više od autora
Više od autora
Trenutno nema komentara.
Pišite nam

Na pravom ste mestu!
Kako možemo da pomognemo?

Thank You ! Your email has been delivered.