Ljubavni jezik vatrenih znakova

Kako vole vatreni znakovi

Podela znakova po elementima daje značajne uvide u njihovo ponašanje, šta žele, kako vole i na koji način se izražavaju. Odmerena Devica pokazuje naklonost na potpuno drugačiji način u odnosu na vatrenog Lava. Kada znate šta je u osnovu njihovog ponašanja, lakše vam je da ih razumete i da ostvarite osećaj povezanosti. Ovo je naročito važno kada se radi o partnerskim odnosima.

 

 

Ovan, Lav i Strelac su otvoreni, impulsivni i samopouzdanje im je na visokom nivou. Oni znaju šta žele, i ne ustručavaju se da to zatraže.

 

Ako ne delite element sa partnerom, može biti da se vaši načini, kako pokazujete da vam je stalo, drastično razlikuju, kao da govorite različitim jezicima. Razumevanje ljubavnog jezika znakova, pomaže vam da im pokažete naklonost, u skladu sa njihovim potrebama. Takođe, pomaže da uočite kada vam poklanjaju pažnju, na njima svojstven način.

 

Zajedničko vatrenim znakovima je da ne odugovlače. Impulsivno reaguju i ne dvoume se. Odbija ih ako partner ima drugačiji ritam. Ovo je naročito izraženo kada se nađu u vezi sa zemljanim znakovima. Zemljanim znakovima je potrebno vreme za donošenje odluka, i tu dolazi do neslaganja. Strelac je već krenuo u novu avanturu, dok Bik još nije odlučio da li uopšte želi da učestvuje.

 

 

U partnerskim odnosima između zemljanih i vatrenih znakova, glavni uzrok nesuglasica su različite brzine u donošenju odluka.

 

Vatreni znakovi su temperamentni i brzo se naljute, ali nisu zlopamtila, za razliku od vodenih znakova, koji dugo pamte i rado iznova prebacuju za stare greške. Kada Lav reši problem, zaboraviće ga i ostaviće tu priču iza sebe. Rak će taj isti problem iznova provlačiti kroz razgovor i izluđivaće partnera. Vatreni znakovi ne tolerišu vezivanje za događaje i ljude iz prošlosti, njima je važan samo sadašnji trenutak.

 

Ovan, Lav i Strelac brzo donose odluke, pa će jednako brzo odlučiti da li žele da uđu u vezu. Ipak, kada su u vezi, teško im je da se posvete partneru u potpunosti. Odgovaraju im vazdušni znakovi, jer sa njima dele potrebu za promenom. Partnerski odnosi između vatrenih i vazdušnih znakova mogu da traju i da budu skladni, jer im je zajedničko da cene svoju slobodu i ostavljaju dovoljno slobode drugima.

 

 

Znakove delimo još po modalitetu. Ovan je kardinalni, Lav je fiksni a Strelac promenljivi znak. Ova podela uslovljava njihove razlike.

 

Ovan kao kardinalni znak, voli da donosi odluke i da započinje projekte. Ceniće ako skratite priču a izdvojite vreme za zajedničke avanture. Ne može da uživa u rutini, potrebni su mu strast i akcija. Lav je fiksni znak, za razliku od ostalih vatrenih znakova, on se ne plaši posvećenosti partneru, uzvratiće vam višestruko pažnju i ljubav. Strelac, predstavnik promenljivih znakova, biće uz vas dok ste spremni da zajedno učite i rastete.

Dušanka Jurković 16. Maj. 2021

Merkur u Blizancima, uvek u potrazi za novim temama.
Instruktorka joge i mama jednog petogodišnjaka.

Više od autora
Više od autora
Trenutno nema komentara.
Pišite nam

Na pravom ste mestu!
Kako možemo da pomognemo?

Thank You ! Your email has been delivered.