Retrogradni Merkur u Vodoliji

Uticaj retrogradnog Merkura u Vodoliji na vaš znak

Merkur će tokom 2021. godine biti u retrogradnom hodu u tri navrata - u vazdušnim znakovima. Prvo u Vodoliji, zatim u Blizancima i na kraju u znaku Vage. Kada je Merkur retrogradan u vazdušnim znakovima, ključ za lakši prolazak kroz ove periode je u komunikaciji. Akcenat je na racionalizaciji. Osećanja van kontrole mogu dodatno da unesu zabunu u već dovoljno zbunjujući period.

 

Preporuka je da pitate ako nešto nije jasno, umesto da pretpostavljate šta je druga strana mislila. Razgovarajte o problemima. Istražujte i analizirajte. Ukoliko je moguće, kada dobijete informaciju, potražite i drugo mišljenje. Neka vam ne bude teško da proverite istu stvar više puta. Iako ovo deluje kao gubljenje vremena, višestruko će se isplatiti i poštedeti vas ispravljanja grešaka kasnije.

 

Suština retrogradnog perioda je u tome da usporimo. Dešava se da budemo toliko apsorbovani svakodnevicom, da život klizi pored nas, dok jurimo sa jednog zadatka na drugi. Retrogradne planete nas podsećaju da zastanemo, udahnemo duboko i nastavimo dalje sa pažnjom i svešću o sada i ovde.

 

Merkur upravlja komunikacijom, učenjem, čitanjem, pisanjem i podučavanjem. Preporuka je da obratite pažnju na to kakve poruke šaljete i kakav elektronski otisak ostavljate. Ovo se odnosi i na potpisivanje ugovora, kupovinu i prodaju.Tokom retrogradnog Merkura setite se ranijih ideja, koje niste realizovali. Nove ideje ostavite za kasnije. Obnovite saradnju sa bivšim poslovnim partnerima. Možete da uradite veliko spremanje, osvežite stari nameštaj, pretresete garderobu i poklonite ono što vam je višak. Sve što je dogovoreno u ovom periodu, biće podložno promenama. Ako je neophodno da sada donosite važne odluke, pripremite rezervni plan, budite fleksibilni i spremni za iznenađenja.

 

Retrogradni Merkur - datumi tokom 2021. godine
(Srednjeevropsko standardno vreme):

 

30. januar - 21. februar, u Vodoliji;
30. maj - 23. jun, u Blizancima;
27. septembar - 18. oktobar, u Vagi.

 

Ovan

 

Sada nije vreme da budete impulsivni. Stanite na loptu, pokušajte da sagledate situaciju iz više uglova, pre donošenja odluke. Potrudite se da nađete više razumevanja, za sebe i za druge.

 

Bik

 

Usporavanje za vreme retrogradnog Merkura vam odgovara, to je vaš ritam. Ne dozvoljavate da vas požuruju.  Ono što vam ne odgovara su neplanirane promene, koje prate ovaj period i troše vam energiju.

 

Blizanci

 

Energija Merkura, vladara vašeg znaka, u Vodoliji teče slobodno. Ne predstavlja vam problem da postavljate dodatna pitanja i istražujete, a to je sada bitno. Vama će biti nešto lakše u odnosu na ostale znakove.

 

Rak

 

Imate utisak da ste van toka. Možda razmišljate o starim greškama. Ukoliko postoji mogućnost da nešto ispravite, uradite to sada. Tome služe retrogradi, da nas oslobode tereta iz prošlosti.

 

Lav

 

Pokušajte da odložite sve što je moguće. Sačekajte sa novom vezom ili novim projektom, ukoliko želite da traju. Iskoristite vreme  da beležite ideje, da vam ostanu za period nakon retrogradnog Merkura.

 

Devica

 

Merkur je vladar vašeg znaka. Vama ne smeta retrogradni period. Dobri ste u uočavanju problema i predviđanju šta bi sve moglo da krene po zlu. To su tražene veštine kada je sve nepredvidljivo.

 

Vaga

 

Kako izabrati, kako odlučiti, to je trenutno vaš najveći problem. Napetost kreće u vezi sitnica, pa se gomila i konačno preti da vas preplavi. Izaberite neki program za opuštanje, da olakšate sebi ovaj period.

 

Škorpija

 

Oduprite se porivu da posegnete u prošlost, iako retrogradi služe tome. Nije dobar trenutak za rad sa bolnim temama. Zadržite pažnju na projektima koji su u toku, i na odnosima sa ljudima koji su sada tu za vas.

 

Strelac

 

Očekujte nemir i nervozu tokom ovog perioda. Kanališite ih boravkom u prirodi i bavljenjem sportom. Brzopletost u komunikaciji može da dovede do nesporazuma sa porodicom i saradnicima.

 

Jarac

 

Preporuka je da beležite troškove tokom retrogradnog Merkura i da izbegavate ulaganja. Naizgled dobre prilike su budući gubici. Pažljivo čitajte šta potpisujete i vodite računa prilikom slanja dokumenata.

 

Vodolija

 

Nekolilo planeta je u vašem znaku. Konjunkcije tih planeta sa Suncem i njihovi kvadrati sa planetama u Biku za vas znače promene i preispitivanje. Retrogradni Merkur vam je trenutno najmanji problem.

 

Ribe

 

Uživaćete u stvaranju, bilo da vam je umetnost posao ili hobi. Opustićete se i napuniti baterije. Pažljivo ćete dozirati koliko i sa kim komunicirate. Mir i mentalno zdravlje su vam na prvom mestu.

Dušanka Jurković 31. Jan. 2021

Merkur u Blizancima, uvek u potrazi za novim temama.
Instruktorka joge i mama jednog petogodišnjaka.

Više od autora
Više od autora
Trenutno nema komentara.
Pišite nam

Na pravom ste mestu!
Kako možemo da pomognemo?

Thank You ! Your email has been delivered.