Tranzit Urana

Značaj tranzita Urana preko ličnih planeta

Uran se zadržava u svakom znaku oko sedam godina. Uticaj njegovih tranzita je moćan i može da vam promeni život iz korena. Donosi iznenađenja. Pisali smo već o tome, neko od vas je pitao - kakva iznenađenja. Kada se radi o Uranu, neizvesno je. Možda čeznete za promenom, imate utisak da ste sputani. Ako iznenada dobijete otkaz na poslu koji ne volite, taj uslovno govoreći negativan događaj, može da vas podstakne da konačno krenete za svojim snovima.

 

 

Ukoliko osećate potrebu da nešto hitno promenite, ako gledate na svoj život drugim očima i sve vam smeta, može biti da Uran upravo tranzitira preko neke od vaših ličnih planeta.

 

 

Možda volite rutinu. Vredno ste radili na svojim ciljevima i konačno ste zadovoljni postignutim. Naravno da u tom slučaju ne želite iznenadne promene. Fiksni znakovi - Bik, Lav, Škorpija i Vodolija nešto teže prihvataju gubitak kontrole. Ovo važi i za osobe sa dosta planeta u fiksnim znakovima. Promenljivi vazdušni i vatreni znakovi - Blizanci i Strelčevi, lakše idu u korak sa promenama.

 

 

Uran je u znaku Bika od 2019. i ostaje tu do 2026. godine. Kada aktivira važno mesto u vašoj natalnoj karti, imate utisak da se sve oko vas odigrava ubrzano. Porivi i reakcije su vam drugačiji nego inače. Donosite odluke koje drugi ne očekuju od vas. Nije neobično da u ovim periodima prekinete komunikaciju sa osobama sa kojima se više ne razumete. Dešava se da otpišete odnose koji su ipak mogli da se poboljšaju uz malo strpljenja.  

 

 

Tranzit Urana preko natalnog Sunca

 

U periodu ovog tranzita osećate unutrašnju tenziju, ukoliko se prilagođavate drugima na račun vaših potreba. Ne podnosite rutinu. Želite da isprobate nešto novo i drugačije i da ostvarite svoj pun potencijal. Oslobađate se nametnutih ograničenja. Za vas je ovo period drastičnih promena.

 

 

Tranzit Urana preko natalnog Meseca

 

U periodu ovog tranzita oslobađate emocije. Okolina misli da ste nestabilni i nepredvidivi. Znate da vam je potrebno da osvojite nezavisnost. Uzbuđuje vas pomisao na potpuni gubitak kontrole. Ne razmišljate o posledicama svog ponašanja i koga ćete povrediti u procesu.

 

 

Tranzit Urana preko natalnog Merkura

 

U periodu ovog tranzita menjate način razmišljanja. Imate mnogo ideja, sve vas zanima, učenje vam ide lako. Ipak, ovaj period prati nervna napetost i brzopletost u odlučivanju. Smeta vam što drugi ne mogu da isprate vaše napredne ideje.

 

 

Tranzit Urana preko natalne Venere

 

U periodu ovog tranzita poželećete da eksperimentišete. Pažnja vam je na zadovoljstvu i kreativni ste u smišljanju načina kako da ugodite sebi. Ako niste u vezi možda upoznate nekog novog, naizgled savršenog. Ne žurite sa odlukama, u ovom periodu ste skloni idealizovanju partnera.

 

 

Tranzit Urana preko natalnog Marsa

 

U periodu ovog tranzita imate više energije nego inače. Ukoliko nije usmerena na konkretne ciljeve, postajete nervozni. Svađate se, ponašate se hirovito, nestalni ste i nemirni. Ako ste skupljali nezadovoljstvo, sada ćete jasno staviti do znanja šta vam smeta.

Dušanka Jurković 04. Apr. 2021

Merkur u Blizancima, uvek u potrazi za novim temama.
Instruktorka joge i mama jednog petogodišnjaka.

Više od autora
Više od autora
Trenutno nema komentara.
Pišite nam

Na pravom ste mestu!
Kako možemo da pomognemo?

Thank You ! Your email has been delivered.