Lilit u natalnoj karti

Crni Mesec Lilit i uticaj njenog položaja u natalnoj karti

Crni Mesec Lilit u natalnoj karti opisuje ono što ste zaboravili, odbacili i potisnuli, ali je aktivno u podsvesti i kreira vam realnost. Položaj Crnog Meseca ukazuje na oblast života u kojoj vučete nesigurnost kao teret. Priča o Lilit je teška, jer pokreće teme koje su bolne i rado biste ih zaobišli. Ipak, neophodno je da se suočite sa najbolnijim mestima, da biste pokrenuli proces isceljenja.

 

 

Lilit o kojoj pišemo danas nije nebesko telo već drugi fokus elipse po kojoj Mesec orbitira oko Zemlje. Tu tačku možemo da zamislimo tačno između nas i Meseca kada je Mesec najudaljeniji od Zemlje.

 

 

Lilit u prvoj kući


Kada je prvoj kući, Lilit je snažno prisutna. Izaziva. Odbija. Provocira. Imate utisak da vas mrze, samo zato što postojite. Ili vas obožavaju. Rad sa ovom Lilit se odvija kroz odnose sa drugim ljudima. Ako vam govore da ste previše ambiciozni, ili previše bučni, ne dozvolite da njihove reči postanu vaš unutrašnji glas. Ukoliko dopustite drugima da vas oblikuju, pritisak koji osećate neće nestati. Samo će rasti, dok konačno ne napravi ozbiljnu štetu. Pritisak će se smanjiti ukoliko ga aktivno usmerite, u skladu sa svojim bićem. Ne umanjujte sopstvenu moć da biste se uklopili.

 

 

Lilit u drugoj kući


Sa ovom Lilit, čeznete da posedujete. Važan vam je osećaj obilja. Ukoliko ste bili omalovažavani tokom odrastanja, sada vas prati osećaj manje vrednosti. Pokušavate da ga ublažite novcem i stvarima. Ponekad se ponašate prema osobama - kao da su stvari. Želite i njih da posedujete, da upravljate njihovim ponašanjem, i konačno da ih odbacite, kada vam dosade. U drugoj krajnosti, zabranjujete sebi ovakve želje i težite asketizmu. Smatrate da je novac prljav, a posedovanje materijalnih dobara nisko. Rad sa ovom Lilit je rad na prihvatanju sopstvene vrednosti.

 

 

Lilit u trećoj kući


Uz Lilit u trećoj kući, svesni ste da reči imaju moć. Vešto se služite njima, često ih koristite da biste predstavili iskrivljenu verziju istine. Ovo radite da biste se prikazali u boljem svetlu. Govorite ljudima ono što mislite da žele da čuju. Na ovaj način uskraćujete sebi mogućnost da budete prihvaćeni, baš takvi kakvi ste. Menjate mišljenje po potrebi, pa drugi nemaju priliku da vas zaista upoznaju. Važno je da naučite da branite svoje stavove, iako mislite da će vas zbog toga manje voleti. Kada radite sa ovom Lilit, radite na pronalaženju vašeg autentičnog načina izražavanja.

 

 

Lilit u četvrtoj kući


Četvrta kuća predstavlja osnov natalne karte, korene, poreklo i porodicu. Kada se Lilit nalazi u ovoj kući, ona je središte oko kog se izgradila vaša ličnost. Da biste doprli do nje, morate da se vratite u detinjstvo, do najranijih sećanja, do svega što je toliko suštinski deo vas, da ga ni ne primećujete. Oko tih davnih rana se tokom odrastanja nataložilo mnogo slojeva, rane su vas oblikovale, a kako i koliko, niste svesni. Zato je rad sa ovom Lilit težak, jer udara u samu srž vašeg bića. Ali je neophodan, da biste shvatili odakle dolazite, i kako da nastavite dalje.

 

 

Lilit u petoj kući


Šta je za vas zadovoljstvo, da li se stidite da zatražite zadovoljenje i da li mislite da zaslužujete osećaj zadovoljstva - najvažnija su pitanja za Lilit u petoj kući. Dalje, vaša kreativna energija, da li je sputavate, tražite odobrenje od drugih, ili je puštate da se neometano ispoljava? Još jedna od tema pete kuće su deca. U jednoj krajnosti, očekujete da deca ispune vaše neostvarene snove a u drugoj krajnosti, ne želite da se upuštate u avanturu roditeljstva. Kada radite sa ovom Lilit, učite da se zadovoljstvo ne zaslužuje, već se podrazumeva - imate pravo da budete zadovoljni. Takođe, učite da otpustite barijere koje sputavaju vašu moćnu stvaralačku energiju.

 

 

Lilit u šestoj kući


Teme šeste kuće su zdravlje, posao, radne navike i pomoć drugima. Sa Lilit u šestoj kući, možda ste od malih nogu imali više obaveza nego što je primereno vašem uzrastu. Može biti da ste brinuli o braći i sestrama ili su roditelji projektovali svoje nezadovoljstvo na vas, kao da ste bili odgovorni za njihovo (ne)raspoloženje. Iz ovih razloga ste razvili potrebu da zaštitite i odbranite slabije. Ova potreba može da postane osnov vašeg izbora karijere, jer kroz rad sa drugima, radite na sopstvenom izlečenju.

 

 

Lilit u sedmoj kući


Lilit u sedmoj kući znači da prepuštate moć partneru. Prepuštanje moći prati prebacivanje krivice. Da li imate utisak da uvek nailazite na isti tip partnera, koji vas iscrpljuje i koga lako možete da okrivite za sve neprijatnosti koje vam se dešavaju? Možda se nalazite u začaranom krugu nepreuzimanja odgovornosti, jer vam je tako naizgled lakše. Na taj način idete linijom manjeg otpora i sebi ograničavate mogućnosti za napredovanje. Rad sa ovom Lilit kreće onog trenutka kada prihvatite svoje greške kao deo procesa učenja. Kada preuzmete odgovornost, bićete spremni za zdravo i ravnopravno partnerstvo.

 

 

Lilit u osmoj kući


Seks, smrt, novac - to su oblasti u kojima Lilit u osmoj kući može biti oštećena. Tu su vaše lekcije, tu ćete da rastete. Fascinirani ste mračnom stranom. Za vas život nije vredan življenja ukoliko je običan, bez intenzivnih iskustava. U potrazi ste za osobama sa kojima možete da se povežete na najintimnijem nivou. Rad sa ovako pozicioniranom Lilit podrazumeva suočavanje sa nepravdom koja vam je naneta i koja vas je obeležila. Pored toga, podrazumeva prihvatanje činjenice da postoje situacije koje su van vaše kontrole.

 

 

Lilit u devetoj kući


Važna oblast interesovanja za Lilit u devetoj kući je religija. Kroz učenje i istraživanje različitih opcija, pokušavate da dođete do smisla. Krajnost u kojoj možete da se nađete je verski fanatizam i isključivost. U drugoj krajnosti, potpuno razočarani, odbacujete religiju i okrećete se drugim temama u potrazi za svrhom. Učenje, postizanje slobode, filozofija, još su neke od tema koje vas zanimaju. Svakako se ne zadovoljavate "običnim" životom. Važno vam je da imate pred sobom više ciljeve i da pomerate granice. Kada radite sa ovako pozicioniranom Lilit, radite na usidravanju u svakodnevicu i kontaktu sa realnošću.

 

 

Lilit u desetoj kući


Deseta kuća predstavlja karijeru i kako se predstavljate u javnosti. Sa Lilit u ovoj kući, na meti ste ogovaranja i laži. Ne pristajete na kompromise i ne podnosite autoritete. Smeta vam tradicionalna podela uloga na muške i ženske. Borite se za ravnopravnost a kada naiđete na prepreke, sami kreirate svoj put. Upravo ta borba predstavlja vaš rad sa ovako pozicioniranom Lilit. Vi niste tu da biste se uklopili, već da biste stvorili novi poredak. 

 

 

Lilit u jedanaestoj kući


Sa Lilit u jedanaestoj kući, vi ste zarobljenik perfekcionizma. Perfekcionizam vas vodi u odlaganje obaveza i na kraju u odustajanje. Teško vam je da prihvatite da ne treba uvek da date svoj maksimum. Život se odvija negde između, najčešće je prosečno - dovoljno dobro. Vaši planovi u vezi budućnosti su grandiozni, naravno - savršenstvo vam izmiče. Želeli biste da učestvujete u životu zajednice, da doprinesete zajedničkim ciljevima, ali dešava se da budete isključeni. To vas opterećuje, jer vam je potreban osećaj da pripadate grupi. Rad sa ovom Lilit je u postizanju samodovoljnosti.

 

 

Lilit u dvanaestoj kući


Sa Lilit u dvanaestoj kući, bolno ste svesni da od sebe ne možete pobeći. Um se poigrava sa vama, opsedaju vas mračne misli, isisavaju vam radost iz svakodnevice. Sa dvanaestom kućom koja predstavlja između ostalog bolnice i zatvore, zatvor je unutar vas. Promena sredine, beg u zavisnost ili neki drugi vid preterivanja - ne pomaže. Pomaže prihvatanje delova ličnosti koje ste odbacili. Ili koje ste potisnuli tokom odrastanja, da biste se svideli drugima. Kada uspete, možete da pomognete svojim primerom drugima, na istom putu.

Dušanka Jurković 11. Apr. 2021

Merkur u Blizancima, uvek u potrazi za novim temama.
Instruktorka joge i mama jednog petogodišnjaka.

Više od autora
Više od autora
Trenutno nema komentara.
Pišite nam

Na pravom ste mestu!
Kako možemo da pomognemo?

Thank You ! Your email has been delivered.