Asteroid Palas

Značaj asteroida Palas i njegov uticaj u zavisnosti od znaka u kom se nalazi

Palas je jedan od četiri najveća asteroida u pojasu između Marsa i Jupitera. Otkriven je 1802. godine, drugi po redu, nakon Ceres. Iako su, prilikom tumačenja natalne karte, najvažniji položaji planeta i njihovi međusobni aspekti, asteroidi se dodaju jer produbljuju to osnovno tumačenje. Naročito su značajni ako su u konjunkciji sa nekom od planeta.

 

Mesec i Venera su nosioci ženskog principa u  natalnoj karti, dok su ostale lične planete neutralne ili muške. Arhetipovi Meseca i Venere nisu dovoljni da opišu sve oblike u kojima se ispoljava ženska energija. Ovo važi za oba pola, pošto i muškarci i žene nose obe energije, različito zastupljene. Glavni asteroidi pričaju priču o ćerki, ratnici, supruzi, sestri i majci.

 

Mala je verovatnoća da će baš svi asteroidi biti od većeg značaja u istoj natalnoj karti, ali kada otkrijete neki važan, dajete dubinu tumačenju, popunjavate eventualne praznine.

 

Palas je boginja mudrosti, strateškog ratovanja, poezije, i veštine. Položaj Palas utiče na vaš način suočavanja sa problemima. Kada tražite rešenje koje odgovara svima, to je Palas. Ona pobeđuje, pritom ne ugrožavajući druge. Izbegava nasilje ali ne uzmiče od borbe ako je neophodna. Mudro bira svoje bitke i pažljivo raspoređuje resurse.

 

 

Palas u Ovnu

 


Pokreće vas želja za dokazivanjem. Potrebno vam je da budete prvi. Toliko ste usmereni na cilj da se dešava da izgubite iz vide važne detalje. Probleme rešavate u hodu, nestrpljivi ste i energični.

 

 

Palas u Biku

 


Cenite tradiciju i postojanje sistema na koji možete da se oslonite. Važno vam je da steknete osećaj sigurnosti. Metodični ste, problemima pristupate pažljivo, sagledavajući ih iz svih uglova.

 

 

Palas u Blizancima

 


Vešti ste sa rečima, bilo da učite, pišete ili pričate. Na taj način rešavate i probleme. Razgovarate, pišete dnevnik ili uporno istražujete odgovarajuću literaturu. Svakako ne odustajete dok ne dođete do rešenja.

 

 

Palas u Raku

 


Vi negujete ili lečite. Iako vam to možda nije profesija, vaši najbliži vam se okreću kad im je potrebna pažnja. Zanimaju vas prava žena i dece. Emocije vam zamagljuju logiku, odluke donosite po osećaju.

 

 

Palas u Lavu

 


Kada imate probleme, rado pričate o njima, volite da uključite druge u vaša dešavanja. Prija vam pažnja, smeta vam kada vas ne primećuju. Izražavate se putem umetnosti ili kroz rad sa decom.

 

 

Palas u Devici

 


Vaš um je anlitičan, rešavate probleme tako što ih raščlanite na manje korake. Oblasti koje vas zanimaju su zdrava ishrana, vežbanje, joga i meditacija. Skloni ste preterivanju u zdravim navikama.

 

 

Palas u Vagi

 


Vi zastupate ravnopravnost. Iako težite mirnom rešavanju problema, ne povlačite se kada dođe do sukoba, naročito kada je ugrožen vaš osećaj za pravdu. Volite da pravite lepe stvari ili da uređujete prostor.

 

 

Palas u Škorpiji

 


Izazivate nelagodu kod drugih, jer znaju da ih "čitate". Nemoguće vas je obmanuti. Lako stičete neprijatelje. Odbija vas površnost i neobavezna komunikacija. Sa vama je - ili ozbiljno, ili nikako.

 

 

Palas u Strelcu

 


Tragate za smislom kroz učenje, putovanja, razumevanje različitih kultura i religija. Povezujete se sa ljudima koji su imali manje sreće od vas i borite se za pravdu i jednake šanse za sve.

 

 

Palas u Jarcu

 


Odlični ste u organizaciji. Jasno vidite tuđe slabosti i jake strane i na osnovu toga im pomažete da ostvare svoj pun potencijal. Strogi ste prema sebi i drugima. Nemate razumevanja za neodgovornost.

 

 

Palas u Vodoliji

 


Želite da učestvujete u stvaranju bolje budućnosti za sve. Pronalazite rešenja pre drugih. Teško vam je da ostvarite emotivnu povezanost. Važan vam je osećaj svrhe i da ono što radite bude za opšte dobro.

 

 

Palas u Ribama

 


Volite bezuslovno sve ljude i sva živa bića. Vaše saosećanje je beskonačno. Kada biste mogli, pomogli biste svima i izlečili sve. Probleme rešavate koristeći intuiciju. Odgovore dobijate kroz snove i meditaciju.

Dušanka Jurković 07. Mar. 2021

Merkur u Blizancima, uvek u potrazi za novim temama.
Instruktorka joge i mama jednog petogodišnjaka.

Više od autora
Više od autora
Trenutno nema komentara.
Pišite nam

Na pravom ste mestu!
Kako možemo da pomognemo?

Thank You ! Your email has been delivered.