Tranzit Meseca

Uticaj tranzita Meseca kroz kuće u horoskopu.

Mlad Mesec znači da su Sunce i Mesec u konjunkciji, tada osećate priliv nove energije i kao da ste spremni za promenu. U kojoj oblasti života ćete poželeti promenu, zavisi od kuće u vašoj natalnoj karti koja je aktivirana. U nastavku teksta pokušaćemo da objasnimo kako to da utvrdite. Za primer koristimo današnji Mlad Mesec u znaku Riba.

 

Energija Mladog Meseca u Ribama je ljubavna, blaga i isceljujuća. U istom znaku imamo konjunkciju Venere i Neptuna. Snovi, lepota i ljubav, prepliću se i manifestuju.

 

Kada otvorite natalnu kartu, primetićete da je krug podeljen na dvanaest delova - kuća i da prva kuća kreće od ascendenta. Na obodu kruga vidite horoskopske znakove. Svaki znak zauzima 30 stepeni. Granica između dve kuće nalazi se na nekom stepenu znaka. Stepen na kom se nalazi granica, obeležen je takođe na obodu kruga, pored same granice i pomaže vam da se lakše orijentišete. Dodatno vam olakšava ako upravo gledate natalnu kartu dok pratite uputstvo.

 

Na primer, Mlad Mesec danas je na 23. stepenu Riba. Potražite 23. stepen znaka Riba na obodu kruga vaše natalne karte a onda pogledajte u kojoj kući se nalazi. Upravo ta kuća odnosno oblast života biće vam aktivirana energijom ovog Mladog Meseca - tumačenje imate u nastavku teksta. Odmah možete da proverite da li vam se na tom mestu možda nalazi i neka od planeta, što bi dodalo na značaju ovom tranzitu.

 

Danas pišemo o Mesecu, ali na ovaj način možete da se orijentišete i kada su drugi tranziti i uticaji u pitanju. Dovoljno je da znate stepen znaka na kom se nešto planetarno važno dešava.

 

Mlad Mesec u prvoj kući

 

Nestrpljivi ste da okrenete novi list. Ne znate tačno šta želite ali osećate da vam je hitno potrebna promena. Za početak, to će možda biti promena frizure ili novi plan vežbanja. Verovatno se nećete zaustaviti na tome. Jasno vam je da promena mora biti suštinska. Spremni ste da pretresete svoja uverenja i odbacite ona koja vas sputavaju.

 

 

Mlad Mesec u drugoj kući

 

Popraviće vam se raspoloženje ukoliko uvedete red u svoje finansije. To može biti smanjenje nepotrebnih troškova, kreiranje plana za povećanje prihoda, sortiranje računa, organizacija radnog stola. Osećate da su red u radnom prostoru i red u glavi, za vas trenutno povezani. Nećete zaboraviti da se nagradite opuštajućom masažom kada sve to završite.

 

 

Mlad Mesec u trećoj kući

 

Poželećete da naučite nešto novo. Nije vam problem da radite više stvari istovremeno, pa vaše ostale obaveze neće trpeti. Ispunjava vas razmena ideja, komunikativniji ste nego inače. Ako ste razmišljali da pokrenete blog, sada ćete to da uradite. Pričate, pišete, učite i podučavate, i neizmerno uživate.

 

 

Mlad Mesec u četvrtoj kući

 

Intuicija vas usmerava ka željenoj promeni. Poslušajte osećaj i biće jasno šta vam je trenutno najpotrebnije. Osetljiviji ste nego inače. Možda ćete izdvojiti više vremena za porodicu. Ovo je period za razmišljanje o tome da li živite na mestu koje vam zaista odgovara. Ako ne, imaćete snažnu potrebu da nađete novi dom. 

 

 

Mlad Mesec u petoj kući


Uživanje i zabava su vam visoko na listi prioriteta. Kreativno izražavanje, takođe. Ako imate hobi koji vam donosi radost, možda smislite način kako da postane izvor prihoda. Proširenje porodice je još jedna od tema pete kuće. Ukoliko već imate decu, isplaniraćete vaše zajedničko vreme, tako da bude kvalitetnije.

 

 

Mlad Mesec u šestoj kući


Vreme je za veliko spremanje! Imate dovoljno elana da se uhvatite u koštac čak i sa neredom u podrumu i na tavanu. Izbacujete iz prostora sve nepotrebno. Usvajate nov način ishrane i krećete redovno da trenirate. Čišćenjem prostora i uvođenjem zdravih navika želite da privučete novu, lepu energiju.

 

 

Mlad Mesec u sedmoj kući


Preispitujete da li vas partner razume i podržava, da li imate isti sistem vrednosti. Dobar je momenat za sklapanje novih poslovnih saradnji koje će da traju. Radite na dugoročnom planu, kako da vaš privatni i poslovni život budu u ravnoteži. Veoma je verovatno da ćete se pridržavati isplaniranog i zaista uspeti.

 

 

Mlad Mesec u osmoj kući


Sa Plutonom kao vladarom osme kuće, vaše teme su ozbiljne i idu u dubinu. Bavićete se dugo potiskivanim emocijama. Ukoliko niste do sad, rad sa strahovima i starim traumama je neminovan. Razmišljaćete o stabilnosti, preispitivati da li su vaši odnosi sa drugim ljudima površni. Svakako vam sledi rasterećenje.

 

 

Mlad Mesec u devetoj kući


Vaša energija je visoko, želite da doživite uzbuđenja, da putujete, da učite, da širite vidike. Ne drži vas mesto, nemate koncentraciju, ako ste prinuđeni u ovom periodu da mirujete i bavite se detaljima, vrlo je verovatno da ćete grešiti. Idealno je ako ste u mogućnosti da istražujete, učite novi jezik ili da otputujete daleko.

 

 

Mlad Mesec u desetoj kući


U ovom periodu ćete poželeti promenu posla ili unapređenje. Razmišljate o tome kako vas drugi vide, da li želite/možete više i da li je vaš trud prepoznat i adekvatno nagrađen. Važna tema je i da li trenutni posao samo odrađujete ili vas ispunjava. Osmislićete strategiju kako da u budućnosti spojite posao i zadovoljstvo.

 

 

Mlad Mesec u jedanaestoj kući


Vaše teme su dugoročni planovi i kako sebe vidite u budućnosti. Primetićete da su potrebne veće ili manje izmene i prilagođavanje trenutnoj situaciji i željama. Možda ćete biti aktivniji u okviru zajednice. Uložićete vreme da pokrenete promenu koju želite da vidite.

 

 

Mlad Mesec u dvanaestoj kući


Povlačite se i izbegavate društvo. Osećate da vam je potrebno da preispitate kako se zaista osećate, bez uticaja sa strane. Prepliću vam se snovi sa slikama iz podsvesti, boje vam realnost i nose važne poruke. Ukoliko vučete neke nedovršene poslove, sada ćete ih odraditi da biste ušli u novi ciklus rasterećeni.

Dušanka Jurković 13. Mar. 2021

Merkur u Blizancima, uvek u potrazi za novim temama.
Instruktorka joge i mama jednog petogodišnjaka.

Više od autora
Više od autora
Trenutno nema komentara.
Pišite nam

Na pravom ste mestu!
Kako možemo da pomognemo?

Thank You ! Your email has been delivered.