Znakovi od poverenja

Kojim znakovima možete da se poverite, a na koje ne treba da računate

Za današnji tekst smo odabrali tri kriterijuma, po kojima ćemo da ocenimo znakove - da li čuvaju tajne, da li su skloni prevari u vezi i koliko možete da se oslonite na njih.

 

Ovnovi ne vole tajne. Poznati su po svojoj otvorenosti i iskrenosti, pa nemaju razumevanja za osobe koji nešto kriju. Zato je bolje da im se ne poveravate. Impulsivni su i strastveni, verovatno je da će varati u vezi. Neće planirati, neće pokušati da sakriju. Prevara im se dešava u trenucima dosade i prihvatiće posledice svog ponašanja. U prijateljstvu su lojalni i na njih možete da računate. Kada vam treba podrška, biće tu za vas. Ako vam treba doza samopouzdanja, oni će vas ohrabriti.

 

 

U svetu Bikova, stvari su jednostavne - jasne su granice između dopustivog i nedopustivog. Ako ste uradili nešto loše, bolje nemojte da im poverite. Neće reći nikome, ali će vas gledati drugim očima. Ovakve tajne mogu trajno da naruše vaš odnos. Isti kriterijumi važe za ponašanje u vezi - neće varati. Očekuju da i vi budete jednako moralni i odani. U prijateljskim i porodičnim odnosima, pouzdani su na prizeman, praktičan način, bez mnogo reči. 

 

 

Očekivati od Blizanaca da ne održavaju protok informacija, isto je kao da očekujete od Jarčeva da drže novac u slamarici, umesto da ga ulažu. Vladar znaka je Merkur, pa smatraju da je njihova misija da podele sve što saznaju. Ni ne pokušavajte da im objasnite da je nešto poverljivo. Dok im pričate, oni paralelno razmišljaju, koga bi to moglo da zanima. U partnerstvu su takođe prevrtljivi, danas su tu, sutra ko zna gde. Idu za svojim interesovanjima. Mora im se priznati da su iskreni i da ne daju lažna obećanja.

 

 

Rakovi osećaju tajne kao teret, krivicu i odgovornost, najsrećniji su kada ih drugi ne opterećuju dodatno. Imaju oni bez toga dosta svoji briga. Kada im se poverite, možete biti mirni, neće reći nikome. Ali će vaša briga postati njihova. Znate kakvi su Rakovi kada ih nešto muči, a ne pričaju - ne želite to njima, ni sebi. U vezi su lojalni, kada vam poklone poverenje, ostaće uz vas, često i duže nego što ste zaslužili. Isto tako u prijateljstvu, oni su uvek strana koja se više trudi.

 

 

Lavovi vole da poseduju informacije. Od njih očekujte da vas zapitkuju, ali znajte - neće širiti dalje, vaše tajne su kod njih bezbedne. Samo su radoznali i vole da idu u korak sa dešavanjima. U partnerstvu su verni. Ukoliko dobijaju dovoljno pažnje, neće poželeti da je potraže na drugom mestu. Ako ih ignorišete, biće povređeni i staviće vam to jasno do znanja, neće vam raditi iz leđa. U prijateljstvu, oni su pokretači. Vole kada su svi oko njih sjajno raspoloženi.

 

 

Device će čuvati vaše tajne. Istovremeno će vas potajno osuđivati. (Kako ste mogli TO da uradite?!) Ne treba da se čudite ako završite kao primer - kako se ne treba ponašati, u njihovim pridikama nekom trećem. Iz tog razloga, pazite šta im poveravate. U partnerstvu su oslonac i sigurnost. Isto kao u porodičnim i prijateljskim odnosima. Obratite im se kada vam treba praktična pomoć, i ne zaboravite da pokažete zahvalnost i koliko su vam važni.

 

 

Vage su osobe od poverenja. Međutim, vole da prodiskutuju novosti sa partnerom. Računajte da će pričati o vama, ako im date materijal. Neizvesno je šta će dalje biti sa vašim tajnama, možete samo da se nadate, da se neće proširiti. Poznati su po svojoj neodlučnosti, ali jednom kada se opredele za vezu - predstavnici znaka su verni. Visoko vrednuju partnerstvo, spremni su na odricanja da bi veza funkcionisala. U prijateljstvu, računajte na dobar provod sa njima.

 


Škorpije ljubomorno čuvaju svoje tajne. Jednako odgovorno će se ponašati ukoliko im se poverite. Samo pazite da informacije ne postanu način da vam se osvete. Ako vas prevare, moguće je da nikada nećete saznati. Odlični su u skrivanju tragova. Pored toga, neće osećati kajanje. U svim odnosima, bilo partnerskim, bilo prijateljskim, biće tu za vas, dok smatraju da zaslužujete.

 


Strelčevi ne pridaju značaj tajnama. Možda će ih čuvati, možda neće, zavisi od njihovog raspoloženja. Verovatno će im druge stvari biti zanimljivije. Isto je u partnerstvu. Ne možete ih vezati. Biće tu dok im nešto novo ne privuče pažnju. Ako vas odaberu za svoju sigurnu luku, moraćete da živite sa njihovim odlascima i dolascima. Naravno, pod uslovom da vam odgovara takva veza. Sigurno je da na njih možete da računate, kada želite da se zabavite i oraspoložite.

 

 

Jarac će čuvati poslovne tajne, ostalo smatra tričarijama i ne zanima ga. Ispričajte mu sočan trač, dobićete zgađen pogled i prevrtanje očima. Stoga, ne trošite njegovo i svoje vreme, potražite radije Blizance ili Vage za malo zdravog ogovaranja. U partnerstvu su verni. Neće vas varati i preuzeće tradicionalnu ulogu - da brinu o vašim potrebama. Jednako su odgovorni u porodičnim i prijateljskim odnosima, definitivno spadaju u znakove od poverenja.

 

 

Vodolije čuvaju tajne - ponekad. Ako vam je nešto zaista važno, zadržite za sebe. Obratite im se kada vam treba analiza problema i objektivno mišljenje, ako možete da podnesete njihov pogled s visine. Kada odluče da je vreme za ozbiljnu vezu, biće posvećeni i verni. Ali ipak vole da zadrže dozu nezavisnosti. Oni ne primećuju potrebe drugih. Ako želite pomoć, moraćete da je zatražite i da kažete šta vam tačno treba, sami se neće dosetiti.

 

 

Ribe će vas saslušati, a zatim će pokušati da vas izleče. Ne poveravajte im se ako ne želite da vam rešavaju probleme. Postaće vaš terapeut, psihijatar i rame za plakanje. Zatim će ih vaši problemi opteretiti, toliko da će njima trebati stručna pomoć. U partnerstvu, imaju donekle zamagljene granice između prihvatljivog i neprihvatljivog, postoji mogućnost da budete prevareni. Neizvesno je da li možete da se oslonite na njih, ali sigurno je da će svim srcem želeti da budu uz vas. Sve dok ne odluče da su potrebniji nekom drugom.

Dušanka Jurković 25. Apr. 2021

Merkur u Blizancima, uvek u potrazi za novim temama.
Instruktorka joge i mama jednog petogodišnjaka.

Više od autora
Više od autora
Trenutno nema komentara.
Pišite nam

Na pravom ste mestu!
Kako možemo da pomognemo?

Thank You ! Your email has been delivered.